VIDEO – În aşteptarea unui loc de joacă, copiii din Aleea Trandafirilor se distrează pe ţevi, bănci şi prin parcări

Pentru că nu au încă un loc de joacă, copiii din cartierul Aleea Trandafirilor din Târgovişte sunt nevoiţi să improvizeze zilnic: fostele ţevi Termica, băncile, parcările asfaltate au devenit tobogane, leagăne, mese şi terenuri de fotbal. Copii ştiu că nu este tocmai în regulă şi că poate fi periculos, dar nu au alternativă. Pe de o parte li se spune că trebuie să lase calculatorul şi televizorul şi să iasă la joacă, pe de altă parte, ieşiţi la joacă, nu au un spaţiu al lor. Căţăratul ţevilor se poate încheia cu fracturi, iar în parcare, în lipsa unor porţi, fotbalul este de fapt o adunătură de copii de toate vârstele care aleargă după minge, care tot intră ba după câte o maşină, ba pe sub una, ba iese în drumul de acces.

În Aleea Trandafirilor sunt aproximativ 300 de copii.  Printre ei, Andreea, o fetiţă foarte simpatică care îşi scoate în fiecare zi jucăriile pe o băncuţă din parcare. Are o ambulanţă, mai mulţi ponei şi o păpuşă. Cea mai mate parte a  timpului şi-o petrece adunând de pe jos jucăriile care cad printre spaţiile dintre scândurile băncii. Dar nu renunţă! Este locul ei de joacă! Împreună cu micuţele ei prietene a învăţat să se ferească de maşini şi să folosească parcarea  ca pista pentru trotinete.

Primăria Târgovişte a contractat la finalul anului trecut un serviciu de securitate şi sănătate în şantier pentru amenajarea unui loc de joacă în Aleea Trandafirilor, în faţa blocul 8. În acest an, ar trebui să înceapă şi construcţia spaţiului pe care copii îl aşteaptă, mai cu seamă că vine perioada caldă şi îşi petrec mai mult timp afară. Micuţii speră ca locul de joacă să fie instalat cât mai curând şi să lase în urmă: ţevile, parcarea şi băncile.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Un gand despre “VIDEO – În aşteptarea unui loc de joacă, copiii din Aleea Trandafirilor se distrează pe ţevi, bănci şi prin parcări

  • 31 martie 2017 at 22:07
    Permalink

    Andreea este inteligenta si civlizata. Mititica nu poate nici macar sa-si aseze jucariile pe banca pt ca ii cad printre sipcile acesteia. De admirat copilasul!
    Aceste ne-conditii de joaca genereaza accidente grave!!

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro