Vicarul Arhiepiscopiei Târgoviște, Ionuț Ghibanu, s-a vaccinat. Mesajul pentru credincioși

Ionuț Ghibanu, vicar eparhial în Arhiepiscopia Târgoviște și președinte al Societății Naționale de Cruce Roșie, Filiala Dâmbovița, a anunțat, astăzi, pe pagina sa de facebook, ca s-a vaccinat anti Covid-19. Ca voluntar al Crucii Roșii, vicarul este în categoria I de vaccinare.

Acesta a îndemnat credincioșii să se informeze, mai ales că Patriarhia Română a lansat o broșură în acest sens, dar în același timp a invitat la toleranță și înțelegere între adepții vaccinării și cei care sunt împotrivă.

DA! M-AM VACCINAT! În calitate de președinte al Societății Naționale de Cruce Roșie, Filiala Dâmbovița, am avut dreptul legal de a mă vaccina și nu am ezitat!

Așa cum știm, s-au depus eforturi deosebite pentru ca într-un termen atât de scurt să apară un vaccin care să ne readucă la viața normală de dinainte de pandemia cu noul coronavirus.

Astăzi, sunt păreri diferite cu privire la vaccinare, unii fiind pro și alții contra. De aceea, cred că fiecare trebuie să ia decizia de a se vaccina sau nu, conform propriilor convingeri bazate pe informațiile primite din partea celor care sunt autorizați să le dea, deci, doar din surse sigure, pentru a nu cădea victime dezinformărilor.

Eu am citit cu multă atenție broșura intitulată „Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură!” primită prin intermediul Patriarhiei Române și am decis să mă vaccinez.

Am văzut și punctul de vedere al unor Ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, al unor profesori de teologie sau mari duhovnici și am reținut că: „și vaccinurile sunt în mâna lui Dumnezeu”, sau că „indiferent dacă alegem să ne vaccinăm sau nu, trebuie să ne iubim unii pe alții și să ne respectăm“, ori că „cei care se vaccinează să nu se învrăjbească cu ceilalți și invers“ etc. și, de aceea, vă rog să nu-i judecați pe unii sau pe alții.

În final, îmi exprim recunoștința pentru medicii care sunt în prima linie și care fac eforturi deosebite încă de la începutul pandemiei cu COVID-19.

Cu Dumnezeu înainte!” a precizat Ionuț Ghibanu.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro