Un producător european de oțeluri speciale, interesat de COS!? Întâlnire la nivelul Ministerului Economiei

Unul din cei mai mari producători europeni de bare de oțel și oțeluri speciale, AFV Beltrame Group pare interesat de COS Târgoviște. Astăzi, administratorul grupului s-a întâlnit cu ministrul economiei, Claudiu Năsui. La întâlnire a participat și deputatul USR PLUS, Daniel Blaga.

A fi aproape de comunitate înseamnă a căuta cele mai bune soluții, chiar și când acestea cer timp.

COS Târgoviște rămâne o prioritate atât pentru mine cât și pentru colegii mei și, prin prisma istoriei sale, un reper cu ecouri și în afara țării. Am avut astfel bucuria de a putea facilita o întâlnire între administratorul Beltrame Group, domnul Carlo Beltrame, Gabriel Banu, președintele Sindicatului Metalurgistul de la COS Târgoviște și ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Claudiu Năsui, în vederea preluării combinatului dâmbovițean.

Chiar dacă discuțiile sunt încă la început, am avut privilegiul de a întâlni un investitor cât se poate de serios, familiarizat cu țara noastră și care a reușit să repună pe picioare actualul Combinat Siderurgic Donalam din Călărași, demonstrând că investițiile private rămân soluția optimă în astfel de cazuri.

Înțeleg perfect nerăbdarea comunității de aici și empatizez cu frustrările inerente. Îndemn însă la calm, reiterând o promisiune: aceea că, indiferent de ceea ce încearcă rău voitorii să transmită, rămân și rămânem aici, dornici să ajutăm și să sprijinim comunitatea târgovișteană, căutând să împlinim dorința oamenilor.”  a declarat Daniel Blaga.

Blaga a susținut și cu alte ocazii că preluarea COS de către stat în contul datoriilor societății la bugetul de stat ar fi un proces costisitor, care implică rezolvarea unor probleme legate de poluare sau investițiile pentru repornirea activității. Ministerul Economiei nu dorește preluarea prin darea în plată, agreând varianta unui investitor privat.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro