ortooxacell kiss2022.gif Flax

TITU: Disperare printre angajații societăților consiliului local, pe fondul demisiilor PNL. Oamenii sunt neplătiți de două luni

Discuția despre alegeri anticipate se reia la Titu, la nici un an de la încheierea crizei în urma căreia opt consilieri locali ai PNL, partid ce obținuse o majoritate absolută în alegerile locale, au fost excluși din partid. Vineri, 18 ianuarie 2019, din cei 11 consilieri care mai sunt în funcție, 7 și-au înaintat demisiile. Printre demisionari se numără și viceprimarul orașului, Mihaela Ciobanu, care a motivat pe facebook că decizia are legătură cu neînțelegerile „oamenilor cu cariere” cu primarul „dictator” al  orașului, Traian Niculae, și el ales tot sub sigla PNL. Deocamdată nu există o opinie publică a conducerii PNL Dâmbovița.

Totuși decizia celor 7 liberali cu cariere de a demisiona, îi lasă fără sursă de venit pe cei mai săraci muncitori ai orașului, cei care curață străzile și strâng gunoiele orașului. Cu câteva ore înainte ca liberalii să-și depună demisiile o parte din salarații SALUB, firmă a Consiliului Local Titu au încercat să-și spună problemele viceprimarului demisionar. Oamenii nu și-au luat salarile nici in decembrie, nici în ianuarie și nici nu au perspective de viitor. Nimeni nu le poate spune ceva cert cu privire la salarii. Asta pentru că, în urma demisiilor, Consiliul Local, proprietarul societăților, ar putea fi dizolvat. În aceeași situație sunt și agajații URBAN.

Consiliul Local Titu mai are astăzi 15 consilieri în funcție, deși forul are 17 poziții de consileri. Nu s-a mai putut ajunge la 17, pentru că în urma excluderii a 8 consilieri, PNL nu a mai avut suficienți supleanți pentru a se ajunge la 17. Așa că numărul aleșilor în funcție este de 15. Conform legii Legii 215, consiliul local se dizolvă „in situatia in care numarul consilierilor locali se reduce sub jumatate plus unu si nu se poate completa prin supleanti.” Rămâne de văzut care va fi interpretaea Prefecturii Dâmbovița asupta textului legii, în privința „numărului consilierilor locali”. Dacă este vorba de numărul consilierilor în funcție, atunci consiliul poate funcționa cu 8, dacă este vorba de numărul consilierilor aleși, ar fi nevoie de minimim 9. În orice caz, surse social democrat spun că PSD va cere dizolvarea forului și organizarea de alegeri anticipate.

Până atunci rămâne problema a peste 50 de oameni, angajați ai celor două societăți ale Consiliului Local, fără salarii de două luni. Cristian Cristescu, directorul societăților a demisionat la începutul lunii decembrie. Se pare că primarul Traian Niculae ar fi propus la conducerea interimară a societăților pe Viorel Tâlvaru, unul din angajații SALUB, propunerea nefiind agreată de colegii liberali, care ar fi propus o personă din Mătăsaru. Chestiunea nu a fost tranșată, iar societățile nu pot face plățile către salariați. Mulți dintre ei trăiesc din salariul minim pe economie, nu au ore suplimentare sau bonuri de masă. Spun că nu-și pot plăti ratele și ca unele utilități deja le-au fost sistate.

 

Într-o postare pe facebook, viceprimarul demisionar, Mihaela Ciobanu, sugerează că demisiile ar avea legătură cu dictatura instaurată de primar. Aceasta mai spune că cei 7 renunță la funcții pentru că înainte de a fi aleși locali au aspirații, familii, cariere pe care nu vor să le compromită. Din postarea redată integral mai jos,  viceprimaul pare a vorbi în numele întregului grup, neexistând poziții publice ale altor consilieri demisionari.

„Ce trebuie sa știi atunci când îți dorești să ai o echipa tânără în spate?

În primul rand trebuie sa știi ca tinerii au nevoie de modele, de exemple bune de urmat. Trebuie sa știi ca tinerii nu cunosc sau nu vor sa cunoască termenul de „dictatura”. Trebuie sa știi ca tinerii pot merge alături de tine pentru îndeplinirea unui tel și nu pentru a avea o funcție. Trebuie sa știi că tinerii vor prețui mai mult libertatea decât beneficiile materiale. Trebuie sa stii ca tinerii nu vor accepta jignirile, umilintele si presiunile pentru a se atinge scopurile personale ale unora. Trebuie sa știi ca tinerii, chiar dacă au o naivitate aparte și lipsa de experienta, ei au DEMNITATE ! Poate ca tinerii au mai gresit, dar nu au avut de la cine sa invete !

Astazi vorbesc in numele meu si al colegilor mei, suntem cei care am ales impreuna sa renuntam la functiile de demnitate publica din cadrul Consiliului Local ! Ne cunoasteti, suntem “ridicatorii de mana”, “fraierii cu arc la mana”, “prostii”, “saracii”, “golanii”, “muritorii de foame”, “cei adunati de pe drumuri”. Tot ce vrem sa spunem este ca, inainte de a fi colegi in Consiliul Local Titu, suntem tineri cu aspiratii, cu familii, cu studii sau cu cariere si pentru noi cel mai mult conteaza sa fim noi insine si sa nu ne COMPROMITEM ! Asta e greu de inteles pentru cei care au facut compromisuri toata viata !

Vrem sa mergem cu capul sus in mijlocul oamenilor, nu sa fim aratati cu degetul ! Oamenii s-au convins deja de multe lucruri, nu sunt asa cum ii (des)considerati !

In ultimii ani, orasul Titu a avut 4 viceprimari, iar in decursul ultimului an s-au pierdut 15 consilieri locali ! Sa ii lasam pe oameni sa judece acest lucru, cunoscandu-ne pe noi, familiile noastre, carierele noastre si sa decida daca toti, chiar toti, am avut o problema !

Semnat,
“(NE)RIDICATORII DE MANA”

Nu toți consilierii locali ai PNL Titu împărțășesc, însă, această opinie. Singurul liberal autentic dintre cei 11, Păun Nicolae, face un alt portert al edilului Niculae și spune că acesta a promovat tineretul. Acesta mai susține și că liberalii demisionari ar fi negociat cu alt partid. „Nu trebuie sa uite un lucru, indiferent de studii și cariere ei trebuie sa ii reprezinte pe toți, cu studii mai multe sau mai puține, cu cariere mai bune sau mai puțin bune” scrie Păun. Textul integral mai jos:

Pentru ca pe Face au apărut niște postări ale unui grup de,,membri” PNL,cu ,, cariere și cu studii”,, victime „ale primarului Traian Niculae, deși, inițial, am vrut sa nu întru în polemica cu ei și nici acum nu vreau sa întru în polemica cu ei dar, ca unul pe care îl știți ca a fost, indiferent de direcția din care a bătut vântul , doar în PNL și nu pot fi altfel pentru ca acesta este crezul meu, aceasta este convingerea mea, ma vad obligat sa fac acum câteva precizări.
Am vazut o postare, retransmisa, de o parte de cei din grup, în care se vrea sa se victimizeze și sa se arate ca primarul este un satrap,un dictator. Dar nu spune nimeni ca, pana când și-au simțit funcțiile sau poate avantajele amenințate, au fost yes mann-i, adică, da șefu, foarte bine șefu, sa vedem ce zice șefu. Acum, dintr – o data s-au gandit ca, în loc sa sprijine primarul care i-a promovat și care, cu bunele și cu relele lui ca nu este nimeni perfect, i-a sprijinit în ascensiunea lor, nu mai trebuie sprijinit pentru ca este un dictator. Adevărul este ca Primarul este cel care a vrut sa promoveze tineretul, i-a promovat, pe urma sau promovat între ei și pe urma s-a ajuns la stiuatia în care sa se spună, exagerand puțin situatia: știi domnule primar noi suntem șefii. Nu poți sa spui ca ești victima când tu te duci la un alt partid negociezi cu ei ceva și pe urma vii la PNL și spui ca dacă nu îți dă funcția de vice pleci și declanșezi anticipate, sau dacă ești consilier și lucrezi la firma y nu poți sa vii decât la anumite ședințe de consiliu ca nu trebuie firma ca ești consilier, sau….. Și pe urma sa spui ca ești victima. Cam asta este situația în mare și din pacate, reala. O situație de a arata ce tari suntem, lăsând în urma mandatul dat de oameni de a le reprezenta interesele. Și nu trebuie sa uite un lucru, indiferent de studii și cariere ei trebuie sa ii reprezinte pe toți, cu studii mai multe sau mai puține, cu cariere mai bune sau mai puțin bune, ei trebuie sa reprezinte comunitatea și sa plece de la ideea ca nimănui nu i se cuvine nimic decât prin munca, nu prin aranjamente. Nu vreau acum sa comentez mai mult, va doresc o seara buna și pot sa va asigur ca sunt și voi rămâne același Florin Păun pe care îl știți, cu bune și, sper, cu cât mai puține rele, ca nimeni nu este perfect. Sper ca am reușit sa lămuresc, măcar în parte, situația /disfuncționalitatea. apăruta. Încă odată, o seara buna tuturor.

Deocamdată nu există o opinie oficială a PNL Dâmbovița. Gazeta Dâmboviței a luat legătură cu președintele Virgil Guran, dar acesta nu se afla în țară. Guran a spus că va analiza situația la întoarcerea sa.

Nici primarul liberal, Traian Niculae nu a dorit să comenteze: „Voi avea o discuție în cadrul partidului, cu președintele Virgil Guran. Îi voi expune situația pentru că trebuie să ajungem la o soluție care să arate responsabilitate pentru cetățenii orașului. Nu pot să vă spun mai multe până nu mă voi sfătui cu președintele ” a declarat Traian Niculae.

Din noul scandal de la Titu, ar putea câștiga PSD, în cazul unor alegeri anticipate. Cu Traian Niculae în frunte, PNL a obținut în premieră o majoritate de 13 consilieri din 17 poziții, restul de 4 revenindu-le social democraților. Având în vedere că unii din cei care au plecat, în 2016, alături de Traian Niculae din PSD, s-au reîntors, noua lupta electorală aflată la orizont arată circumstanțe total diferite decât cele de acum trei ani. Un calcul politic sumar arată că PNL nu va mai putea obține același număr de consilieri în situația politică actuală și că partide mai mici ar putea intra în consiliu.

 

Distribuie:

Un comentariu la „TITU: Disperare printre angajații societăților consiliului local, pe fondul demisiilor PNL. Oamenii sunt neplătiți de două luni”

  1. E un RMN al PNL. Astept cu interes niste luari de pozitii ale presedintelui PNL Dta si ale fostului presedinte PNL (ca de la Racari se vede Titu) . Un mic test local ..preelectoral… nu strica!

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media