Târgoviștenii sunt mai dispuși să semneze inițiativa „Fără penali în funcții publice”, după condamnarea lui Liviu Dragnea

Strângerea de semnături în favoarea inițiativei civice „Fără penali în funcții publice”  a mers mai bine în zilele de după condamnarea președintelui PSD, Liviu Dragnea. Târgoviștenii s-au arătat mai receptivi și au căutat voluntarii cu listele de semnături. Principala reticență a oamenilor vine din obligativitatea stabilită de autorități ca aceștia să declare seria și numărul Cărții de Identitate, dar și CNP-ul,  pentru ca listele de semnături să fie valide.

Inițiativa urmărește modificarea Constituției în sensul: “Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării.

 

Târgoviștenii care doresc să semneze o pot face în fiecare seară, de la 19:30, pe Platoul Prefecturii, acolo unde îi așteaptă voluntarii. De asemenea, pot semna la sediul USR Dâmbovița sau pot strânge chiar ei semnături descărcând formularul de pe https://www.farapenaliinfunctiipublice.ro/. La nivel național au fost strânse până acum 200.000 de semnături, dar este nevoie de 500.000.

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro