TÂRGOVIŞTE: Dezvoltatorii complexului comercial de tip mall – CRIZANTEMA anunţă relansarea proiectului din zona campusului universitar

Dezvoltatorii parcului de retail modern CRIZANTEMA au anunțat relansarea proiectului. Grupul oamenilor de afaceri britanici și români poartă tratative și negocieri avansate cu reprezentați ai unor fonduri de investiții active pe segmentul de retail, pentru a-i convinge sa investească in proiectul din Târgoviște.

Investiția are în vedere construirea unor spații comerciale moderne cu o suprafață utilă de peste 27.000 mp care să poată găzdui un hipermarket, spații de alimentație publică, petrecere a timpului liber și galerii comerciale. Proiectul va fi situat pe un teren de aproape 100.000 mp  care prevede un acces ușor din toate direcțiile, cca 1000 de locuri de parcare și este situat în imediata vecinăte a Campusului Universitații Valahia. Pâna în prezent CRIZANTEMA RETAIL PARK este singurul complex comercial de tip MALL din Târgoviște care a avut emisă autorizația de construire încă din anul 2008.

”Faptul că negocierile cu reprezentanții fondului de investiții sunt într-o fază avansată, studiile tehnice, proiectarea, avizarea și autorizarea au fost deja parcurse într-o etapă anterioară, ne îndreptațește să credem că putem livra proiectul pieței pâna în trimestrul al III-lea al anului 2018”  a declarat Mircea IONICĂ, acționar, unul din reprezentanții grupului de dezvoltatori britanici și români.

„Târgoviștenii, ceilalți dâmbovițeni din împrejurimile municipiului reședință de județ,  precum și cei din nordul județului așteaptă un astfel de proiect de mulți ani, ei fiind practic singurii locuitori ai unei zone metropolitane importante a României care are peste 250.000 locuitori și care nu au beneficiat de existenta unui centru de retail modern de tip Mall în proximitatea lor de locuire” a declarat Ionuț SĂVOIU,  acționar al proiectului CRIZANTEMA RETAIL PARK.

Reconsiderarea interesului investitorilor pentru un parc de retail modern în Targoviște vine în strânsă legatură cu intențiile Grupului Arçelik, din Turcia, proprietarul Arctic Găeşti, care va construi o fabrică noua de maşini de spălat în sudul municipiului Târgovişte a cărei valoare totală de investiţie este estimată la 100 de milioane de euro şi se preconizează să înfiinţeze 2500 noi locuri de muncă până în 2019.

Mircea IONICĂ, Ionuț SĂVOIU          

CRIZANTEMA RETAIL PARK, Târgoviște, 19 Aprilie 2017


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

: 2 ganduri despre “TÂRGOVIŞTE: Dezvoltatorii complexului comercial de tip mall – CRIZANTEMA anunţă relansarea proiectului din zona campusului universitar

 • 19 aprilie 2017 at 21:10
  Permalink

  Foarte interesant proiectul, sper să devină și realitate. Succes!
  Este o zonă ideală pentru un Mall din punct de vedere al accesului. De asemenea, am spus mereu că un Mall în mijlocul orașului nu este de dorit. O minimă protecție pentru micii comercianți trebuie să existe; oricum asistăm la o competiție grav inegală între aceștia și marii comercianți care ocupă Mall-urile. Să ne amintim numai ce a însemnat apariția fix în inima Târgoviștei a magazinului XXL 🙁
  Sper să nu se repete istoria și zona unde se va construi noul stadion să devină o zonă urbană fără Mall-uri, o zonă unde pe lângă locuințe, sper ca în opțiunile CJD să fie și atragerea unor investiții în unul sau două hoteluri de 4 sau 5 stele. Un oraș plin de istorie, un oraș unde industria turismului, cu puțin efort, poate să crească enorm, are mare nevoie măcar de un hotel de 4 sau de 5 stele!

  Reply
  • 20 aprilie 2017 at 0:12
   Permalink

   Intradevar, amplasamentul CRIZANTEMA RETAIL PARK pe o zona periurbana nu va concura prin proximitate in mod neloial micul retail din oraș, piețele tradiționale, spațiile de alimentație din centru și alte zone ale municipiului.

   In plus targovistenii, dâmbovițenii din imprejurimi si din nord nu vor mai migra in București și celelte reședințe de județ invecinate Pitești și Ploiești pentru a-si petrece timpul liber si a face cumparaturi iar astfel disponibilitațile in numerar de la populație ramân introduse in economia județului.

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro