Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3704
17-1-2022

TÂRGOVIȘTE: De 1 decembrie, am fost de o parte și alta a gardului antiCovid

Sute de oameni au profitat de vremea bună și au privit manifestările organizate la Târgoviște de Ziua Națională

Sunt mândri  că sunt români, dar au tot felul de nemulțumiri care fac din mândrie mai mult o amărăciune decât o bucurie. Cam asta au simțit foarte mulți dintre târgoviștenii care au ieși astăzi să vadă depunerea de coroane și defilarea de 1 decembrie.

Este primul an când un gard a despărțit, teoretic, participanții vaccinați sau trecuți prin infecția cu Covid-19, de restul. O măsură stupidă prin modul în care a  fost aplicată, acest tip de măsuri fiind cele care îi îndeamnă pe oameni să fie împotriva măsurilor luate de autorități.

Am fost astăzi, de ambele părți ale gardului care a avut la Târgoviște doar trei laturi, toate amplasate în Piața Tricolorului. Practic certificatul era cumva necesar în zona în care stăteau autoritățile și unde nu stă niciodată publicul larg. Pe acolo am intrat și eu, după ce jandarmii mi-au verificat certificatul de vaccinare. Pentru a avea o imagine panoramică, însă publicul se așează cu spatele spre Bulevardul Independenței și cu fața spre Piață, departe de aleșii neamului, lăsând o distanță considerabilă pentru defilare.

Totuși, dacă cineva ținea morțiș să ajungă lângă politicieni, putea să treacă liniștit din stradă, printre membrii partidelor sau asociațiilor încolonate pentru manifestări. Așa cum am făcut și eu, de mai multe ori, fără ca cineva să mă oprească sau să mai întrebe de certificat. În plus, oricine se putea alătura delegațiilor care depuneau flori, ocolind filtrul jandarmilor, prin spatele gardurilor. În aceste condiții, gardul a protejat doar nevoia statului, prin reprezentatul lui în teritoriul, Prefectura Dâmbovița, de a se acoperi cu măsuri și lucruri inutile, mințindu-se că a luat “măsuri de control a Pandemiei”. Situația i-a ridicat mingea la fileu, însă, primarului Municipiului, Cristian Stan, care și-a ținut zeci de minute delegația dincolo de gard, declarându-se solidar cu toți târgoviștenii. Acesta a intrat în zona amenajată, abia la momentul discursului său și a depunerii de coroane. “Am ezitat puțin să intru pentru că măsura aceasta cu garduri este puțin exagerată. Niciodată oamenii care stau acolo în partea dreaptă nu au venit în această zonă. Sunt alături de dumneavoastră și nu împărtășesc această metodă de sărbătorire a Zilei Naționale” a spus acesta la finalul discursului.

Ca în fiecare an, la manifestare au luat parte zeci de copii care vin să vadă parada militară. Din păcate, anul acesta și parada a fost una dezamăgitoare, cu puțini participanți, care păreau că își doresc cel mai puțin, din toți cei prezenți, să fie acolo. Cred sincer că acest tipar de sărbătoare națională, neschimbat de zeci de an, are nevoie de un upgrade adaptat vremurilor și oamenilor ca să mai însemne ceva în conștiința publică.

Distribuie:

hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media