TABLETA  DE  JOI  –  Radu Alexandru STATE Târgoviştea incendiului de la 1866

La 30 ianuarie 1866, la ora 11 dimineaţa, la Târgovişte izbucnea un incendiu „la cuhnia caselor răposatului Theodor Zarafescu”, ocupate ulterior de Nicu Rufescu şi în care se aflau sediul Prefecturii şi cel al Casieriei Generale.

A fost un incendiu îngrozitor şi în ciuda eroismului disperat al angajatului Poliţiei – D.Notara, ori a curajului şi a energiei dovedite de şeful Comenzii de Foc – I. Nicolaescu, după două ore de luptă cu flăcările, focul se întinsese şi la Casierie; după epuizarea de către Poliţie a tuturor resurselor, folosirea tuturor mijloacelor din dotarea Comenzii Focului – a căror stare era „deplorabilă” – şi alte două ore extenuante, focul era în sfârşit stins, preîntâmpinându-se astfel o nenorocire evidentă.


De aceea „vă rugăm cu respect să binevoiţi a observa Primăriei comunei Târgu-Vestei să facă ca instrumentele de foc să fie în bună stare, căci după somaţiile ce necontenit i s-au făcut de Prefectură până astăzi, nu se văd luate, din parte-i, nici un fel de măsură”.

Citatele fac parte din Raportul prefectului judeţului Dâmboviţa, Ioan Florescu şi înaintat ministrului de Interne la 8 februarie 1866.

 


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca
Statistici Trafic