Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3704
17-1-2022

Silviu Cârstea: “Dâmboviţenii mei vor locuri de muncă, pensii şi salarii decente”

La numai 31 de ani, dâmboviţeanul Cârstea Silviu Alexandru este unul dintre cei mai tineri candidaţi la alegerile parlamentare ce se vor desfăşura pe 9 decembrie 2012. Vârsta îi va fi cu siguranţă un atu, pentru că schimbarea generaţiei politice este cerută de români şi necesară pentru România. Realizat profesional în capitală, într-o firmă IT de succes cu capital românesc, Cârstea Silviu Alexandru nu şi-a uitat niciodată judeţul în care s-a născut şi unde a absolvit Facultătea de Automatică şi Informatică Industrială din cadrul Universităţii Valahia Târgovişte. Trebuie apreciate profesionalismul dovedit şi viziunea dezvoltării durabile a Nordului Judeţului, care cuprinde soluţii, nu promisiuni.

Domnule Cârstea Silviu Alexandru, de ce Alianţa România Dreaptă?

Am ales ARD pentru că întotdeauna am  mers pe calea dreaptă. Sloganul meu este Alege un om nou – Un om curat pentru judeţul tău!, pentru că m-am săturat să asist la interminabile certuri politice, în care este pomenită la nesfârşit “greaua moştenire”. Sunt convins că dâmboviţenii mei s-au săturat de scandal şi vor ca cineva să pună umărul să facă legi pentru ei şi nu pentru un grup de interese. Dâmboviţenii mei vor locuri de muncă, educaţie de calitate, pensii şi salarii decente şi, mai presus decât orice, vor să li se spună adevărul. Oamenii nu mai vor să fie minţiţi. În colegiul parlamentar pe care eu candidez, copiii merg în şcoli nedotate corespunzător. În zonă există un singur spital funcţional, iar acesta are un deficit major de cadre medicale. Nimeni nu s-a preocupat vreodată să ajute locuitorii din nordul judeţului să acceseze fonduri europene pentru dezvoltarea unor afaceri proprii în domenii precum agroturism, ferme agricole sau pomicole. Nimeni nu i-a întrebat unde şi cum îşi vând produsele. Eu sunt hotărât să ajung în Parlamentul României ca să iniţiez legi drepte pentru oameni.

Vorbeaţi de soluţii şi nu de promisiuni. Care ar fi acestea?

Ca deputat în Parlamentul României, mi-am propus să iniţiez proiecte legislative pentru creşterea calităţii actului educaţional şi medical în mediul rural şi, în mod deosebit, un act legislativ privind dotarea corespunzătoare a cabinetelor medicilor de familie din comunele ţării, prin care să asigurăm prevenţia medicală şi să implementăm programe naţionale de monitorizare a stării de sănătate a populaţiei. Paza bună trece primejdia rea şi când este vorba de sănătate.

De altfel, activitatea firmei pe care o conduc desfăşoară activităţi în principal în domeniul implementării de sisteme  informatice integrate în instituţii medicale româneşti şi din străinătate, aşa că îmi sunt bine cunoscute deficienţele sistemului medical judeţean.

Consider necesară şi înfiinţarea în zonă a unor centre de consultanţă şi informare privind accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea de pensiuni agroturistice şi ferme agricole, dar şi înfiinţarea de centre de desfacere a produselor agricole, a căror lipsă se simte acut în zonă. Ştiu din experiență că prioritatea tuturor este acum crearea de locuri de muncă prin iniţierea unor acte normative care să faciliteze venirea investitorilor în zonă. Dar nu doar crearea locului de muncă este importantă. Ca zona să se dezvolte este nevoie şi ca salariile şi veniturile celor care muncesc să fie unele decente şi corecte.

 

 

 

 

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media