Şeful secţiilor operaţionale din Compania de Apă recunoaşte că nu poate îndeplini fişa postului!

FOTO: Doi şefi ai Companiei de Apă, fericiţi: Valentin Hossu şi Ion Ponorică,pe vremea când nu se punea problema fişei de post

Haos! Aşa ar putea fi rezumată activitatea de la vârful Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa. Lucrurile “împuţite” au ieşit la iveală odată cu cazul Aninoasa, când abonaţii au primit apă cu rahat. Rahatul din conducte s-a dus. Din Companie…

Recent, din informaţiile noastre, şeful centrelor operaţionale, un personaj care nu a intrat în atenţia opinii publice decât în campaniile electorale în care plimba materiale electorale PSD cu maşina Companiei, Valentin Hossu, a declarat într-un document oficial, în cazul cercetărilor fraudei de la Titu, că fişa sa de post este atât greşită, cât şi semnată sub presiune. Hossu a declarat sub semnătură că a semnat fişa postului sub presiune, la momentul scandalului de la Aninoasa, când a fost obligat ca responsabilii să iasă bine la un eventual control. Şeful Secţiilor Operaţionale recunoaste şi că mai bine de un an şi-a încasat banii fără să aibă o fişă a postului, deci fără să poată fi tras la răspundere, deşi are un post cheie. Postul lui Hossu este în subordinea directorului general adjunct, Ioan Ţuţuianu.

În urmă cu un an, alt director: Pavel Babeu, scria presei cam acelaşi lucru: “La data producerii evenimentelor nedorite din localitatile Aninoasa, Viforata si Sateni, nu aveam cunostinta de atributiile prevazute de fisa postului de Director Productie si Calitate, datata cu 14.03.2014, fisa pe care am primit-o in data de 27.03.2014. Atributiile pe linie de calitate erau prevazute in sarcina Directorului Tehnic, prin Hotararea nr. 205/29.10.2013. Pe cale de consecinta, atributiile mele privind calitatea apei se deruleaza incepand cu data aducerii la cunostinta, respectiv 27.03.2014. – Conform procedurii interne PO 26, urmarirea calitatii apei potabile in urma interventiilor planificate se afla in sarcina Sefului de la Sectia Targoviste, care este in subordinea Directorului General Adjunct.”

Şeful secţiilor operaţionale, Valentin Hossu, face dovada sub semnătură şi că habar nu are ce se întâmplă în ograda sa. El a contestat controlul de la Titu, pecizând că cei care au descoperit nu ar fi făcut procese verbale. Asta la mai mult de o lună de la efectuarea controlului şi după ce directorii Companiei au vorbit în cadrul unei conferinţe de presă, inclusiv  de existenţa proceselor verbale de constatare. Bomboana de pe coliva Companiei este afirmaţia şefului secţiilor operaţionale conform căreia controlul de la Titu a fost…. abuziv.

Vă reamintim că în urma unui control în luna aprilie, în oraşul Titu au fost găsite 14 apometre întoarse, care ştergeau consumul, şi alte zeci care nu mai aveau sigilii. În plină comisie de anchetă, furtul de la Titu a continuat. În mai, indexul de consum era mai mic decât în luna aprilie, ceea ce arată că iresponsabilii secţiei au şters prea mult. Ca urmare a acestei grave situaţii, şeful şecţiei Titu, Iulian Răducanu, a fost suspendat din funcţie. În cauză a fost deschisă şi o cercetare penală. Frauda depăşeşte 3 miliarde de lei vechi. Descoperirea situaţiei este în opinia lui Hossu un abuz.

Din informaţiile noastre, Hossu e deranjat şi el, ca orice om înfipt politic în scaun, de presa care semnalează existenţa unor probleme grave. Presă care l-a aşteptat la conferinţa în care s-a vorbit despre situaţia de la Titu şi unde prezenta sa, în calitate de şef al secţiilor operaţionale era mai mult decât necesară pentru clarificarea unor situaţii.

Cel mai probabil Hossu a rămas traumatizat după drama locuitorilor din Aninoasa care au băut apă cu dejecţii. Sau ar fi trebuit! Gazeta Dâmboviţei a aflat, după ce directorul Ninel Cimpoacă a avut curajul să recunoască că nu a făcut parte din comisia de Anchetă de la Aninoasa unde îl tot plasau colegii ca şi carne de tun, că preşedintele celebrei comisii care nu a făcut nimic, a fost… Valentin Hossu. Deci, Hossu, şef al secţiilor operaţionale, i-a anchetat pe colegi fără să găsească vinovaţi, devenind preşedintele comisiei la câteva zile după ce semna fişa postului, angajat fiind cu un an înainte.  La un an de la semnarea postului, după frauda de la Titu, acelaşi Hossu spune că mai multe puncte din fişa postului său nu pot fi îndeplinite. Nu zău! I-a luat lui Hossu un an şi vreo câteva miliarde paguba şă-şi dea seama că nu e capabil să fie Şeful Secţiilor Operaţionale.  Păi să lase locul altuia!

volentin hossu

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 3 ganduri despre “Şeful secţiilor operaţionale din Compania de Apă recunoaşte că nu poate îndeplini fişa postului!

 • 18 iunie 2015 at 6:33
  Permalink

  La Titu a fost organizata o hotie la scara mare. ( ca doar PSD-ul a promis o reducere a costului apei) normal ca descoperirea ei reprezinta o ilegalitate si cei care au descoperit-o ar trebui pedepsiti si nu hotii. Asta e Romania haiducilor moderni.Furtul de la Titu va fi inclus in alte costuri ” prostii” vor plati fara sa stie ca platesc furturile politice. Uite ca se pot recompensa voturile nu numai cu galeti ,umbrele, ulei si pui, ci si cu costuri mai mici la intretinere, ha ,ha. Directorii aia de la apa iau salarii bunicele ca sa nu faca nimic ca doar au tricouri rosii, , pardon si sa stearga urmele daca “abuzeaza” uniii si le descopera hotiile.

  Reply
 • 17 iunie 2015 at 23:57
  Permalink

  Iar acum se doreste si se incearca concedierea salariatului care a descoperit frauda de la Titu. Culmea tupeului. De vazut ce magarii vor incerca. Deja vad ca hossu vorbeste de “un abuz”(!!!). Ancheta politiei va duce probabil pana la primarul de acolo. A fost o filiera intreaga.

  Reply
 • 17 iunie 2015 at 23:24
  Permalink

  Cei doi smecheri din poza nu au ce cauta in Companie ,sunt o rusine pentru PSD si pentru presedintele Adrian Tutuianu care i-a agreat.

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro