Arctic: 45 de ani de activitate, 25 de milioane de frigidere

Arctic, una dintre cele mai puternice şi performante companii din România, a atins pragul de 25 de milioane de frigidere produse la fabrica Găeşti, în al 45-lea an de activitate în România.

Evoluția constantă, investițiile permanente şi orientarea spre managementul producției din ultimii ani au transformat unitatea din Găeşti în a doua cea mai mare fabrică de frigidere din Europa, urmând fabrica Arçelik de aparate frigorifice de la Eskisehir. Astfel, fabrica de la Găești are o capacitate de producție de 2,6 milioane de unități pe an și furnizează produse la standarde înalte de calitate, complexitate și siguranță, în linie cu standardele internaționale.

În acest an, Arctic sărbătorește un alt moment important: 45 de ani de activitate. Compania și-a menţinut de-a lungul timpului poziţia de lider pe piaţa românească de electrocasnice, cu o cotă de piață de 35%, devenind unul dintre cei mai importanţi exportatori români. Peste 85% din producția de la Găești este exportată în peste 60 de țări.

“Acesta este un moment foarte important pentru noi. Sărbătorim la Găești producția a 25 de milioane de aparate frigorifice, iar anul acesta Arctic celebrează 45 de ani de istorie, de momente importante și de succes în România. Suntem foarte mândri de evoluția și realizările de până acum și în egală măsură suntem încrezători în viitorul acestei companii, care devine mai puternică în fiecare zi”, spune Hasan Ali Yardimci, Director General Arctic.

 Hasan Ali Yardimci

Datorită investițiilor realizate în ultimii ani, fabrica de la Găești a devenit o unitate modernă, la standarde europene, ce realizează produse bazate pe tehnologii noi, eco-friendly și design modern. Din 2002, Arçelik a investit în Arctic peste 110 milioane de euro în noi tehnologii, în sisteme moderne de management al producției și în creșterea capacității de producție.

În 2013, Arctic a deschis o nouă linie de producție și a extins capacitatea de producţie cu 25% în cadrul fabricii din Găeşti, cu o investiţie de 21,9 milioane de euro.

“Vom continua să ne concentrăm pe dezvoltarea fabricii din Găeşti, prin extinderea proceselor tehnologice și a liniilor de producție. Noua linie reprezintă atât un simbol pentru Arctic, cât și o parte importantă a planurilor noastre de dezvoltare strategică”, a adăugat domnul Yardimci.

Investițiile Arçelik în managementul producției și al calității produselor au transformat Arctic în singura companie industrială din România care implementează sistemul Total Productive Maintenance (TPM). Compania a fost distinsă în 2010 cu Premiul pentru Excelență pentru consistența în TPM și în 2013 cu Premiul Special TPM Achievement. Arctic este și primul producător din România care primește distincția Siemens Platinum Certificate pentru Eficiență Energetică în Producție, ca o recunoaștere a eforturilor sale în sensul unei fabricații ecologice.

Eveniment Arctic_25mil frigidere_45 ani

Unul dintre punctele forte ale companiei Arctic este echipa – puternică, matură, dedicată și experimentată, pregătită să ofere produse și servicii de cea mai înaltă calitate, care îndeplinesc așteptările clienților. De aceea, Arctic investește constant în îmbunătățirea condițiilor de muncă, dar și în programe de dezvoltare profesională pentru angajați.

“Suntem recunoscători fiecărui angajat care a ajutat compania Arctic să atingă pragul de 25 de milioane de frigidere și, de asemenea, mulțumim fiecărui client și partener cu ajutorul căruia compania Arctic a devenit ceea ce este astăzi: un producător performant, liderul incontestabil al pieţei de electrocasnice din România și unul dintre brandurile cele mai iubite din țară”, a completat domnul Yardimci. 

În România, în fiecare minut este vândut un produs Arctic, iar 80% dintre familiile din România au cel puțin un produs Arctic în locuințele lor.

 

Despre Arctic

Arctic este una dintre cele mai performante companii din România, cu peste 3.000 de angajați și o cifră de afaceri de 300 de milioane de euro în 2014.

Pe piaţa locală, compania Arctic şi-a consolidat poziția de lider şi în 2014 a ajuns la o cotă de piață de 35%, ca urmare a evoluţiei brandurilor Arctic și Beko. Arctic, un brand puternic românesc de electrocasnice, şi-a menținut poziția de lider de piață, oferind în permanență consumatorilor produse și servicii adaptate stilului lor de viaţă.

Despre Arçelik Group

Fondată în 1955, Arçelik A.Ș. oferă servicii de producție, marketing și post-vânzare pentru sectoarele bunurilor de folosință îndelungată şi a electronicelor de consum, ca subsidiară a Koç Holding. Compania deține 14 unități de producție în Turcia, România, Rusia, China și Africa de Sud și în ianuarie 2015 a lansat o fabrică de frigidere în Thailanda. Cu 25.000 de angajați în întreaga lume și birouri de vânzări și marketing în 25 de țări, Arçelik oferă produse şi servicii sub 10 branduri diferite (Arcelik, Beko, Grundig, Defy, Arctic, Blomberg, Elektrabregenz, Leisure, Flavel și Altus) în 130 de țări. Menţinându-şi poziția de lider pe piaţă în aparatura electrocasnică, aparatura incorporată și a aparatelor de aer condiţionat în Turcia, compania îşi continuă creşterea rapidă şi la nivel internaţional. A treia cea mai mare companie din industria electrocasnicelor din Europa, Arçelik este lider de piață în România, Africa de Sud şi Marea Britanie, cu brandurile sale Arctic, Defy și respectiv Beko. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați www.arcelikas.com.

Arçelik Group a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 4,3 miliarde de euro în 2014, cu o creștere de 13%. Vânzările internaţionale reprezintă aproximativ 61% din cifra de afaceri a companiei.

Liderul absolut în ceea ce privește cererile depuse pentru eliberarea de brevete de invenție în Turcia, Grupul Arçelik este singura companie turcească din cele 200 de companii semnatare ale Tratatului Internațional de Cooperare în domeniul brevetului (PCT), tratat administrat de Organizaţia Mondială a Proprietăţii Intelectuale din ultimii 5 ani


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro