Sebastian Marin (UNPR): “Cristi Stan să iasă pe centură. Proiectul este, deja, mort”!

Distribuie:

Președintele UNPR Târgoviște, Sebastian Marin, a vorbit astăzi într-o conferință de presă a partidului despre riscul iminent al nefinalizării proiectului de reabilitare al centurii.

Proiectul  are mici șanse de a fi finalizat, așa cum se lăuda în urmă cu 5 luni, viceprimarul cu atribuții de primar interimar, Cristi Stan. Riscurile sunt enorme pentru municipiu, și pentru noi toți, indiferent de implicarea noastră politică, pentru că odată nefinalizat, cei  care vor  suporta financiar vor fi târgoviștenii, noi toți, prin  primăria Târgoviște, din banii noștri. La acest moment, din datele publice, proiectul nu a trecut de 35 de procente ca realizare fizică, și teoretic, mai sunt doar 4 luni până la data la care ar trebui să fie gata. Spunem teoretic, pentru că practic vine iarna, iar din cauza condițiilor meteo nu se va putea lucra.

În opinia liderului UNPR Târgoviște, primăria municipiului este cea care se face vinovată de eșecul lucrărilor de reabilitare:

Primăria Târgovite a permis constructorului actual să piardă vremea punând borduri, din luna iunie și până acum, în condițiile în care proiectul presupune printre altele canalizare pe toată lungimea centurii,  dublarea podului Teiș sau refacerea podului de la COS. Deocamdată vedem ca municipiul a fost încercuit cu bordură, în unele locuri chiar pe trei rânduri.

Pentru noi este îngrijorătoare și reacția viceprimarului cu atribuții de primar interimar, Cristi Stan, care a afirmat într-o conferință de presă, preluată de dumneavoastră, că în municipiu lucrează pe proiectele mari, handicapați psihic. Formularea nu ne aparține, este citat din domnul primar, care în loc să se implice în rezolvarea concretă a problemei grave cu care se confruntă la acest moment Proiectul Centurii Municipiului, aruncă responsabilitatea pe simplii muncitorii, pe care îi jignește în mod grosolan și iresponsabil, numindu-i handicapați psihic. Nu l-am văzut pe domnul primar să ia atitudine împotriva firmelor, a  diriginților de șantier, a managerilor de proiect și a altor responsabili, care mulți sunt chiar subordonații săi.

Președintele UNPR Târgoviște a atras atenția asupra a două aspecte care în opinia sa nu sunt de neglijat în gestionarea problemei Centurii.

Nu are rost să vă spunem noi istoricul proiectului, pe care dumneavoastră îl știți foarte bine, firma care a câștigat licitația în 2010, și care a lucrat defectuos, lăsând proiectul baltă, a fost CAST Băicoi, societate transpartinică ca interese. Este curios și faptul că, în această primăvară când primăria  a găsit de cuviință să reia licitația, din cele 11 firme care s-au arătat interesate să lucreze la centură, cu o ofertă a mai ajuns doar o sigură firmă. Aceasta este o balastieră cu 2 angajați, care a și câștigat proiectul, în valoare de peste 500 de miliarde de lei vehi.

Îi solicităm viceprimarului cu atribuții de primar interimar Cristi Stan să iasă mai mult pe centură, eventual să-și facă și câteva selfiuri, să aibă postacii pe ce să pună mesaje mobilizatoare, nu de alta dar vine iarna și nu mai apucă, pentru că proiectul este, deja, mort, a mai spus Sebastian Marin. 

INFORMAȚII DE BACKGROUND

Modernizarea şi reabilitarea Drumului de centură este un proiect finanţat prin Programul Operațional Regional 2007- 2013 Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane – inclusiv construcţia / reabilitarea şoselelor de centură”. Valoarea totală a proiectului este de 88,7 milioane lei, dintre care 70,2 milioane de lei sunt nerambursabili.

Câştigătorul licitaţiei a fost declarată, în 2010, Asocierea: S.C. CAST S.R.L. – lider asociere (societate apropiată fostului lider PDL Roberta Anastase, dar şi de fostul preşedinte CJ Prahova, Mircea Cosma, fost lider PSD), împuternicit, S.C. TRANS BITUM S.R.L., CARENA SpA IMPRESA DI COSTRUZIONI. Contractul de execuție lucrări a fost semnat în 28. 06. 2010.

Acest contract  a fost reziliat în iulie 2010, dar licitația a fost reluată abia în 2013, restul de lucrări de executat fiind câștigat de Tehnologica Radion. Doar că firma a intrat în insolvență, iar administratorul societății are și alte probleme legale, statul instituind sechestru. În acest condiții, Tehnologica Radion nu a susținut garanția de participare. La reziliere stadiul de realizare era de 27%.

  Lucrările pentru restul de executat au fost câștigate de Asocierea SC Good Prod SRL (Firma Good Prod SRL este o balastieră, conform listei publicate de Ministerul Mediului, cu societățile certificate pentru extragerea de agregate minerale. După 20 ani de existență, Good Prod nu are altă lucrarea  atribuită în SEAP) și SK-13 Patstroy JSC (societate din Bulgaria). Dirigenția de șantier este asigurată de Primacons Group  SRL. Durata de execuție este de 9 luni de la data de emitere a ordinului de începere, în februarie anul viitor. Valoarea contractului de lucrări este de 51.106 585 de lei. Reluarea lucrărilor s-a făcut în iunie 2015.

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Un gand despre “Sebastian Marin (UNPR): “Cristi Stan să iasă pe centură. Proiectul este, deja, mort”!

  • 28 octombrie 2015 at 23:20
    Permalink

    Contractul de finantare pt. centura Targovistei a fost semnat in 2009. Proiectul de finantare ar fi trebuit sa fie finalizat in iunie 2012 (la acel moment, Cristian Stan nu detinea nicio functie administrativa). De cand a fost instalat in functia de primar, Cristian Stan si-a manifestat de nenumarate ori nemultumirea fata de atitudinea constructorilor, deoarece acestia nu si-au respectat obligatiile contractuale, le-a trimis notificari prin care le-a adus la cunostinta acest aspect si chiar a spus, cu subiect si predicat, ca daca situatia nu se va ameliora, Primaria Tgv. va aplica clauzele contractuale, rezilierea de contract si plangere penala. Reprezentantii S.C. Good Prod S.R.L. – Firma care a castigat licitatia pentru reabilitarea si modernizare centurii Tgv. – au declarat la licitatie ca au o suma de 20 de milioane de lei pentru a o utiliza in scopul acestui proiect. Afirmatie ce s-a dovedit a fi falsa! Prin urmare, acestia au solicita Primariei Tgv. un avans foarte mare, Primaria Tgv. neavand nicio garantie ca sumele respective ar fi fost utilizate pe zona Tgv. In concluzie, esecul acestui proiect nu i se poate imputa lui Cristian Stan, esecul acestui proiect i se poate imputa fostei administratii!

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro