Dumitru Miculescu, critic la adresa statuilor pe care Adrian Țuțuianu le vrea în Bucegi

Liderul UNPR Dâmbovița, Dumitru Miculescu, a criticat în cadrul unei conferințe de presă intenția președintelui CJD, Adrian Țuțuianu, de a ridica în Bucegii dâmbovițeni, statui de mari dimensiuni reprezentându-i pe Decebal, Burebista și Zalmoxex. În opinia președintelui UNPR Dâmbovița, altele sunt proiectele prioritare pentru zona montană.

Drumul Babelor, drumul din munte, ar fi trebuit să fie finalizat în urmă cu doi ani, fapt care nu s-a întâmplat nici până acum, în luna octombrie 2015.  Acesta este un proiect gestionat de Consiliul Județean Dâmbovița. Din  luna mai și până acum, Consiliul Județean anunță că drumul e închis pentru, montarea unor elemente de siguranță a circulației. (…) Înțeleg că proiectul cu statui este în capul președintelui Adrian Țuțuianu. Ar fi mult mai important, ca în capul celor care conduc județul să fie dorința de finalizare a proiectelor de infrastructură rutieră. Dar nu oricum, ci la o calitate direct proporțională cu valoarea unui kilometru de asfalt, cel mai scump din Europa. Suntem încredințați și noi ca cetățeni să ne întrebăm: Din cele 5 miliarde de lei vechi, cât a ajuns să coste un kilometru de asfalt în Dâmbovița, cât costă în realitate asfaltul și unde se duce diferența de bani. a declarat Miculescu.

      Țuțuianu va supune votului CJD, în ședința extraordinară din 28 octombrie, proiectul finanțării acestor statui. Un studiu de prefezabilitate arată că ar fi nevoie de aproximativ 160 000 de lei pentru statui.

Protecție pentru firma Cast

      În cadrul aceleiași conferințe, Miculescu a vorbit și despre modificarea atitudinii președintelui CJD față de societatea CAST Băicoi (Prahova), după preluarea mandatului:

Cred că nu e o coincidență, faptul că această lucrare este realizată de aceeași celebră firma, care a lăsat în paragină proiectul Liniei de Centură a Municipiului Târgoviște,  și anume firma CAST Băicoi, din județul Prahova. Firma pare protejată de actuala conducere a Consiliului Județean Dâmbovița, în condițile in care atunci când își dorea mandatul, dar si după ce s-a văzut pe scaunul calduț de președinte de Consiliu Județean, domnul Adrian Țuțuianu critica în termeni duri, atât proiectele realizate de această firmă, CAST Băicoi din Prahova, dar și faptul că administrația Popescu îi dădea credit acestei societăți controlată de fosta președintă a Camerei Deputaților, Roberta Anastase, dar și de fostul președinte al Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma. Surpriza vine abia acum, când facem public faptul că domnul Țuțuianu, a găsit de cuviință să acorde direct  peste , 240 de mii de lei, aceleiași firme CAST pentru a  întreține 5 km de drum județean, între Glod – Sanatoriu. Este printre cele mai mari încredințări directe sub semnătura lui Adrian Țuțuianu. De unde înțelegem că firma  CAST a intrat și în grațiile actualului președinte al Consiliului Județean Dâmbovița și îi satisface, cu ghilimelele de rigoare, exigențele în materie de infrastructură rutieră.

Vine iarna și adio turism în Bucegii dâmbovițeni, pentru că drumul Babelor va fi tot închis, drumul vechi pe Sanatoriu va fi impracticabil ca în fiecare iarnă, în timp ce din birouri se fac strategii de turism, care scot bani frumoși din bugetul județului pentru anumite firme, a mai precizat liderul UNPR Dâmbovița, Dumitru Miculescu.

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Un gand despre “Dumitru Miculescu, critic la adresa statuilor pe care Adrian Țuțuianu le vrea în Bucegi

  • 29 octombrie 2015 at 6:09
    Permalink

    ha, cum opoziţia este subtilă, pardon, sublimă dar…
    iaca avem “Kramer vs Kramer” şi nu e greu de priceput “custodia” cui o revendică 😉

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro