Scrisoare deschisă adresată președintelui PSD Dâmbovița (II)

 

Motto: Oricât de mare te crezi, sistemul solar te ignoră, Baroane!

 

Dragă Adrian,

Am constatat cu nețărmurită tristețe că nu ai înțeles nimic din epistola pe care ți-am adresat-o deunăzi și că nu ai ținut cont de sfaturile mele dezinteresate. Ai reacționat exact așa cum mă așteptam de altfel, asemeni celor cărora nu le ajunge mintea nici la genunchiul broaștei (apropo, salutări lui Petruț).

Nu-i nimic, îți spun până reușești să înțelegi. Și va trebui să înțelegi, că doar la mijloc este binele (sau răul!) dâmbovițenilor.

De luni de zile îți cer să faci ceva pentru salvarea a 2000 de locuri de muncă. Nu m-ai ascultat. Și iată consecințele: COS Târgoviște, floarea metalurgiei românești, a fost vândut unei firme de apartament, la prețul unei sticle de vodcă. O incalificabilă batjocură la adresa muncitorilor, a orașului și a țării întregi. Ai fost avocatul ”diavolului”, al patronatului rus adică. Nu te doare inima când vezi ce se întâmplă?! Probabil că n-ai timp pentru ”nimicuri”, ești prea ocupat să-i jignești pe angajații din CJD, pe care-i numești proști și incompetenți. Comportamentul tău te descalifică, dar te înțeleg: doar așa poți masca propriile limite și propria incompetență. Te asigur că este inutil, Adriane. Umilindu-i pe angajații CJD nu vei putea escamota incapacitatea de a gestiona soarta unui județ din ce în ce mai năpăstuit, despre care nu se vorbește, la nivel național, decât din perspectiva nenorocirilor: crime odioase comise la 100 de m de biroul tău luxos, hoți de benzină sau falimente răsunătoare.

Ura viscerală pe care o manifești față de toți cei ce îți sunt superiori, te orbește. Te-am avertizat că săptămâna aceasta vor fi stabilite principiile regionalizării și că ar trebui să te zbați pentru a câștiga o poziție cât mai bună pentru Târgoviște. Din păcate, n-ai avut timp să te apleci asupra unei chestiuni atât de măruntă, fiind, probabil, ocupat cu cele ”sfinte”, la fapt de seară,  taman la Hulubești!

 

Adriane, ai cheltuit 600 de miliarde și nu vrei să ne spui pe ce. Dar, fiindcă am vorbit de firma T., știi că în ianuarie 2013 a primit de la CJD 26.340,51 lei? Sunt convins că stii. După cum sunt convins că nu-ți va pica bine când, săptămâna viitoare, voi vorbi despre o altă firmă dragă ție, ”mufată” la banii publici.

 

În ceea ce privește citatul din Arghezi, pe care mi l-ai dedicat, nu pot decât să apreciez strădania ta de a părea un tip citit. Însă nu vei face mare brânză dacă apelezi la stereotipuri extrase din manualele de jurnalism. Așa că, dragă Adrian, îți recomand să citești un alt pamflet, semnat de Mircea Cărtărescu, chiar mai aplicat pe tematica națională curentă și care este dedicat nu unui mareșal neamț, ci unui social-democrat cu prenume de împărat roman (Adrian). Ba, ca să-ți fie plăcerea maximă, află că pamfletul în cauză a fost publicat de oficiosul USL, ”Jurnalul național”, la 23 noiembrie 2004. Așadar…

 

”Tot cu bunicuța de mână, Baroane? Tot cu frățiorul mai mare, școlit la Moscova, intri în ring? Încă nu ești în stare să-ți sufli nasul de unul singur? (…)

 


Baroane, baron roșu (…)! Umblă vorba că nu ești bărbat, chiar dacă ai mii și mii de ouă. Acum se vede că e așa: nu ești bărbat, Baroane! Ești iepurașul care strigă cel mai tare “Prindeți iepurașul!”, ți-e frică până și de umbra ta.

 

 


Se zice că ești social-democrat, Baroane. Și că toți din jurul tău sunt social-democrați. Că vreți dreptate pentru toți și protecție socială.

 

 


Cum dreptate, când sunteți putred de bogați? Și când toți ceilalți sunt putred de săraci? Asta-i dreptate, Baroane? Ce social-democrat stă călare pe saci de bani? Ce social-democrat are fabrici și ferme și conturi în bănci elvețiene? Ce social-democrați mai împart o țară-n felii ca pe-un tort și cumpără deodată jumatate din Delta Dunării? Prietenii tăi din Internaționala socialistă? Socialismul cu caviar și Veuve Cliquot? (…) Din ăștia-mi sunteți, Baroane? Toți învârtiții acestei țări, toată pegra foștilor activiști, toți mafioții pe față ai industriilor și-ai terenurilor și-ai televiziunilor, și-ai ziarelor, și-ai fotbalului, și-ai sindicatelor s-au trezit peste noapte social-democrați, oameni de stânga multimiliardari? Păi îl prețuiesc mai mult pe ciobanul analfabet care-aruncă bani în mulțime. El măcar e de la mama lui. Doar cu protecția socială recunosc că aveți dreptate: trebuie să ne protejeze cineva de voi până nu ne sugrumă caracatița voastră de tot, Baroane.

 

Nu ți se pare-o rușine să trăiești în palate și să te voteze pensionarii? Căci sunt singurii care te votează (…) Țăranii cei mai săraci și pensionarii cei mai saraci vă votează pe voi, ghiftuiții. Am văzut că mergi prin sate și dai mâna cu truditorii. Că-i alini cu vocea ta de țârcovnic. Că le asculți plângerile. Ce scârbă trebuie să-ți fie de ei cu adevărat, de cei ce nu miros a Paco Rabanne… Căci mai sunt și din ăștia, Baroane. Ei îl votează pe cel proaspat tuns și el te votează pe tine. El, conu Zaharia și coana Joițica. Partidul, care va să zică…

 


Când te-ai făcut atât de european? (…) Nu cumva scuturați acum pomii sădiți de alții și-așteptați merele de aur să vă curgă în buzunar? De-asta așteptați întegrarea, Baroane: ca miliardele de euroi să vă curgă în buzunare! Baron roșu (…), o vorbă-nțeleaptă zice așa: poți prosti pe toată lumea un timp și pe câțiva tot timpul. Dar nu poți prosti pe toată lumea tot timpul. Nici măcar tu nu poți, nici măcar cu nasul tau șters și acum, când ești băiat mare, de aceeași bunicuță care te-a crescut, Baroane.

 

 


Zburam deunăzi peste România, vedeam printre nori pământul ei pestriț și binecuvântat. M-am uitat după tine și nu te-am văzut, Baroane. Mă așteptam să spargi norii cu fruntea ta de titan al gândirii. Așteptam să zăresc de departe, încălecând Carpații, scăldându-și tălpile-n Olt și în Crișuri, făptura ta de Gulliver înconjurat de pitici.

 

 


Te-nchipuiam, fălos în vestele tale de lucru, luminând norodul adunat ca furnicile să ceară lapte și corn de la tine. Dar uriașa statuie de clisă și vis nu se zărea nicăieri. Și nimeni, pe unde-am călătorit, nu auzise de tine. Nici de jumatea ta de Deltă. Nici de jumatea ta de pinacotecă. Nici de sfertul tău de cultură. Oricât de mare te crezi, sistemul solar te ignoră, Baroane.”

 

 

Ce spui Adriane, nu-i așa că te-ai regăsit în fiecare din rândurile de mai sus? Nu-i așa că Mircea Cărtărescu a fost un vizionar? Cu 9 ani în urmă, fără să te cunoască, te-a descris perfect.

 

A ta obsesie,

 

Deputat Florin Popescu

Vicepreședinte PDL


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro