Recomandare de lectură: Un târgoviștean a tradus Marele roman al matematicii

Pompiliu Alexandru, editorialist la Gazeta Dâmboviței, care scrie săptămânal rubrica Tableta de miercuri, și lect. dr. la Facultatea de Științe Politice, Litere și Comunicare a Universității Valahia, a tradus unul dintre cele mai apreciate romane despre matematică. Este vorba despre Marele roman al matematicii. Din preistorie în zilele noastre, de Mickaël Launay. Romanul a apărut la Editura Trei și poate fi comandat de aici.

Desigur, istoria matematicii a fost scrisă de genii, însă adevăratele personaje ale acestui „mare roman” sunt ideile. Acele idei care încolţesc într-o bună zi în mintea cuiva, după care se propagă din secol în secol, din continent în continent, cresc şi înfloresc, sfârşind prin a ne ajuta în viaţa de zi cu zi în moduri dintre cele mai surprinzătoare.
Mickaël Launay ne arată cât de frumoasă, poetică şi surprinzătoare este, de fapt, matematica, această disciplină aparent aridă, care ascunde comori nebănuite.
Numărul π este de-a dreptul fascinant, iar şirul lui Fibonacci şi numărul de aur ne deschid perspective insolite asupra realităţii înconjurătoare. Ecuaţiile sunt adevărate provocări intelectuale, iar infinitul mic ne asaltează mintea cu nenumărate paradoxuri.” se arată în prezentarea cărții.

Marele roman al matematicii a obţinut, în 2017, Premiul Tangente pentru cea mai bună carte de popularizare a matematicii, iar presa internațională i-a scris, de-a lungul vremii, recenzii excelente. Acum, cititorii se pot bucura, în limba română, de o carte excepțională, care deschide ochii și mințile asupra acestui domeniu, pentru mulți neprietenos.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro