Reclama mincinoasă, sufletul comerţului? Astăzi, ţepele pe care le luăm pe Facebook!

Rubrica noastră de joi, în care încercâm să vă ţinem departe de ţepele financiare, vă prezintă astăzi un caz adus la cunoştiinţă de cititori. Mai exact de cititoare. Mai multe mămici ne-au semnalat pe adresa redacţiei cum au fost păcălite cumpărând produse promovate de unele persoane pe reţeaua de socializare Facebook.

Reţeta e una simplă. Mămicile au fost atrase cu reclame la produse mai ieftine pentru copii. Şi cum o mamă rezistă cu greu tentaţiei de a cumpăra ceva pentru copilul ei, zeci de persoane au intrat în joc. Comandau produse, primeau un cont în care să depună banii, dar nu mai primeau nicioadată ceea ce au plătit sau primeau alte produse cu mult mai ieftine şi mai proaste decât ceea ce comandau. (foto)

 


Iată ce ne-au scris mai multe mame înşelate cu diferite sume de bani şi care au deschis singure o anchetă, după ce sesizările la poliţie nu au avut succes:

Aş vrea să vă semnalez cazul unei escroace, V. Alexandra ELENA, din Răzvad, CARE ARE MAI MULTE CONTURi pe Facebook, printre care şi Daryutza Mica. Alte pagini ale ei sunt: HAINE CHINA, ADA DARIA , HAINE ANGLIA. Pe aceste pagini postează haine şi jucării pe care le-ar importa din China, Anglia etc şi primeşte bani pentru comenzi pe care nu le onorează niciodată, fără a trimite banii înapoi. Se foloseste si de contul mamei ei, I. Lidia  pe care îl dă pentru a-i fi depuşi bani. O alta metoda abordată de dânsa este următoarea: primeşte comenzi în valoare de x de la o mamică, apoi îşi dă comandă de la alte persoane de aceeaşi valoare şi specifică că va face plata în curând. Apoi îi dă viitoarei mame excrocate contul şi numele celei de la care a făcut comanda proprie, mamica înşelată plătindu-i practic hainele ei. Apoi se face nevăzută şi îşi aşeteaptă răbdatoare coletul plătit de alîii. Pe lângă aceasta mai accepta şi plăţi Western, dar din lacomie mai face şi greşeala să îşi ofere propriul cont şi numele adevărat. Când persoanele înşelate încep să pună întrebări, le blochează sau şterge conturile şi face altele, urmând să o ia de la capăt cu înselătoriile. Din aproape în aproape, un grup enorm de mamici au descoperit-o şi au depus plângere la poliţie.  

Acestea ne-au trimis şi fotografii cu hainele cumpărate, dar şi copii după facturile cu care au plătit avansul cerut pe paginile de Facebook ale celor care le-au înşelat. Doamnele vor să atragă atenţia asupra fenomenului ca alte mame să nu se mai lase păcălite aşa de uşor.

Ca un sfat de final, deşi este comod de comandat pe internet, încercaţi să verificaţi temeinic site-ul sau contul de pe care faceţi comanda. Cereţi referinţe şi date clare despre firma din spatele contului pentru a nu fi excrocaţi. Sau mai bine, luaţi la pas oraşul pentru a vă face cumpărăturile.

 


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca