Reclama mincinoasă, sufletul comerţului?! Astăzi, CJD cu “turismul balnear dâmboviţean”

 

Am ales astăzi, o reclamă de 930.000 de lei din banii europenilor, cu care Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi-a promovat turismul balnear dâmboviţean. Faptul că am atras în judeţ 930.000 de lei e foarte bine. Mai rău ar fi dacă cele 6000 de broşuri, 6000 de pliante, 1000 de invitaţii, 2500 de albume foto, 2500 de carţi de prezentare şi 1000 de DVD-uri cu un film de prezentare, ar aduce câteva sute de turişti în localităţile promovate: Pucioasa, Bezdead şi Vulcana Băi. Dacă Pucioasa are tradiţie în tratamentul balnear, minciuna promovată pe bani europeni este gogonată la Bezdead şi Vulcana Băi.

Iată ce s-a promovat printre altele la Bezdead: Fântâna Vasile Voculescu (foto 2), căminul cultural din localitate (foto 3)  şi o stână de oi (foto 4).  Au uitat: drumurile desfundate, lipsa căilor de acces către frumuseţile locului sau faptul că turistul flămând nu are unde mânca, doar dacă nu-l primeşte vreo familie mai cu milă şi-l omeneşte după obiceiul românesc.

Cam acelaşi lucru şi la Vulcana Băi, unde aflăm din materialele promoţionale că cel mai important reper turistic ar fi Centrul Ecumenic din localitate, loc de studiu şi de vacanţe (foto 4). Adevărul trist este că centrul este aproape părăsit. Cât despre studiu şi vacanţe, aproape imposibil în lipsa posibilităţilor de cazare şi masă.

În rest, poze frumoase, site de prezentare,  proiect încheiat. Departe de noi gândul de a acuza pe cineva. Au fost bani europeni, i-am luat! Cu toate acestea, nu putem ignora faptul că CJD a minţit, promovând ceva ce nu există. În final, îi îndemnăm pe dâmboviţeni să-şi viziteze judeţul, care este înzestrat de natură cu locuri extrem de frumoase, chiar dacă pentru asta va trebui să se echipeze cu cizme de cauciuc şi să-şi ia în rucsac mâncărică de acasă.

bezdead_camin_cultural

bezdead_stana_de_oivulcana_bai_centru


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro