Radu Popa refuză pensia specială de parlamentar: Mi se pare o jignire!

       După depunerea la Camera Deputaţilor a unui proiect de lege care modifica Statutul parlamentarului astfel încât deputaţii şi senatorii să beneficieze de o indemnizaţie lunară pentru activitatea de parlamentar la îndeplinirea vârstei standard, după ce această calitate încetează, deputatul de Târgovişte, Radu Popa a anunţat că nu va vota această lege şi că, dacă ea va trece totuşi de parlament, va refuza pensia specială. Popa îşi atacă colegii afirmând că mulţi dintre parlamentari sunt incompetenţi şi că forul a deveni un „Olimp al tupeului şi dezgustului”, făcând comparaţie între beneficiile pe care urmează să le primească parlamentarii şi pensiile mizere ale medicilor care salvează vieţi:

      „Nu stiu cum sa o spun fara sa par sau sa fiu populist, dar initiativa unora dintre colegii mei parlamentari prin care intentioneaza sa-si creasca pensiile, doar pentru ca au fost deputati sau senatori, mi se pare o jignire la adresa românilor care muncesc onest și greu pentru o bucată albă de pâine.

Parlamentarismul nu este o meserie, pentru asta nu poti sa spui ca te-ai instruit anterior. Deputatia nu trebuie sa fie o povara pentru altii care, eventual, ar fi chemati sa-ti subventioneze vacantele si hachitele financiare. Orice mi-ar spune autorii, parlamentari bine odihniti, in mai multe mandate, prin fotoliile capitonate ale sălilor mari, idea unei indemnizatii care sa plece doar din intersectia, adesea conjucturală, a destinului lor cu Parlamentul, ar fi o veselie inconștientă.
Mulți dintre ei sunt exact ceea ce par: niste incompetenți cu blazon, vorbind o limbă română aproximativă și scârțâitoare, încă neasimilată. Ei acoperă zbaterile unui grupuscul compus dintr-o mână de specialiști ce par extratereștrii Parlamentului, rătăciți printre șarjele provinciale ale ”meseriașilor” de meserie.

Parlamentul nu este si nu poate sa aibe consistenta Academiei Române fiind, mai mult, rezultatul unui concurs de fidelitati decat consecinta unei selectii bazata pe competente. Dar aglomerarea inumană de personaje cu o consolidată mediocritate face din aceasta institutie, un Olimp al tupeului si al dezgustului.

Eu nu voi vota acest proiect, iar dacă, cumva, va fi adoptat, personal, voi refuza să primesc pensie de parlamentar.

Mă întreb cum s-o uita la aceasta idee autentic parlamentară, veritabil româneascā, un medic aflat pe buza pensionării care, după ce a întors moartea din drum, de mai multe ori, știe că prețul vieților salvate va fi o bătrânețe la preț redus?”  a scris pe pagina sa de Facebook, Radu Popa. Parlamentarul a ilustrat postarea cu un citat din Adrian Păunescu: „Nu-mi place să mă simt bine într-o lume  care se simte prost”.

Iată ce presupune proiectul propus:

(1)Deputatii si senatorii care indeplinesc conditiile varstei standard de pensionare au dreptul, la sfarsitul mandatului, la indemnizatie pentru limita de varsta.
(2)De indemnizatie beneficiaza si deputatii si senatorii care au avut anterior prezenti legi calitatea de parlamentar, daca se indeplinesc conditiile varstei standard de pensionare
(3)Cuantumul indemnizatiei pentru limita de varsta se acorda in limita a trei mandate si se calculeaza ca produs al numarului lunilor de mandat cu 0,55 din indeminzatia bruta lunara aflata in plata.
(4)Cuantumul indemnizatiei pentru limita de varsta prevazut la alin (2) se calculeaza ca produs al numarului lunilor de mandat cu 0,55% din indemnizatia bruta lunara realizata in luna anterioara solicitarii de catre un deputat/senator aflat in exercitarea mandatului, corespunzator fiecarui an de mandat,in limita a maximum trei mandate.
(5)Pentru mandate incomplete, indemnizatia pentru limita de varsta se calculeaza proportional cu perioada de mandat efectiv exercitata, dar nu mai putin de 6 luni de activitate parlamentara.
(6)Indemnizatia pentru limita de varsta se actualizeaza ori de cate ori se majoreaza sau se indexeaza indemnizatia bruta lunara a unui deputat/senator aflat in exercitarea mandatului, cu aceeasi data.
(7)Indemnizatia pentru limita de varsta de cumuleaza cu orice tip de pensie stabilita in sistemul public de pensii sau in alt sistem de pensii neintegrat sistemului public, precum si cu orice alte venituri realizate.
(8)Indemnizatia pentru limita de varsta este supusa impozitului pe venit si contributiei de asigurari sociale de sanatate.
(9)Cuantmul indemnizatiei pentru limita de varsta se suporta din bugetul de stat.
(10)Cererea pentru acordarea indemnizatiei pentru limita de varsta se depune la secretariatul General al Camerei Deputatilor sau Senatului, dupa caz.
(11)Indemnizatia pentru limita de varsta se acorda incepand cu luna urmatoare depunerii cererii.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 2 ganduri despre “Radu Popa refuză pensia specială de parlamentar: Mi se pare o jignire!

 • 19 aprilie 2015 at 15:36
  Permalink

  Sunt satul de JIGNITI si INDIGNATI. Se apropie alegerile parlamentare.

  Reply
 • 19 aprilie 2015 at 2:44
  Permalink

  unde ai fost domnule RADU POPA ca ai disparut de la TARGOVISTE dupa ce ai provocat pe toti de la CJD la lupta crancena ,, ai disparut in ceata ,,, deoarece nenea orban nu face nimic prin judet si vreti apoi ca lumea sa va voteze !!!!

  Reply

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro