PROTOCOL: Camera de comerț și Primăria Târgoviște merg împreună la Târgul de Turism al României

Distribuie:

Primarul  Municipiului Târgovişte, Cristian Daniel Stan şi noul preşedintele al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Dâmboviţa, Valentin Calcan au semnat astăzi la Primăria Târgovişte un protocol de colaborare între cele două instituţii! Acesta are menirea de a contribui la îmbunătățirea mediului de afaceri autohton, la promovarea comunității de afaceri din municipiul Târgoviște și la atragerea de noi investiții în judeţul Dâmboviţa!  Potrivit edilului oraşului, cele două entități  urmează să elaboreze şi un acord de participare  la Târgul de Turism al României, care va avea loc la jumătatea lunii septembrie 2020.

,,Până acum Camera de Comerț și Industrie Dâmbovița nu a jucat rolul pe care trebuia să îl joace pentru comunitate, însă am convingerea că de acum înainte lucrurile se vor schimba și un prim pas importatnt îl facem astăzi, și anume semnăm un protocol de colaborare între Primăria Municipiului Târgoviște și Camera de Comerț Dâmbovița. Mă bucur că Primăria Târgoviște este prima instituție care intră într-o astfel de colaborare. În principal acest protocol vizează interesul comun, și anume îmbunătățirea mediului de afaceri local, promovarea comunității de afaceri din municipiul Târgoviște și atragerea de investiții. Președintele Camerei de Comerț va avea statut de invitat la toate ședințele Consiliului Local Municipal, la ședințele de comisii și va putea să formuleze și să suțină puncte de vedere în legătură cu proiectele care au impact pe ceea ce înseamnă mediul de afaceri. De asemenea, cele două entități vor elabora un acord de participare comun la Târgul de Turism al României care va avea loc la jumătatea lunii septembrie, astfel încât să dezvoltăm cât mai mult acest climat de colaborare, să venim cât mai mult în sprijinul comunității locale pentru că investițiile din zona privată reprezintă motorul real al dezvoltării economiei locale și un generator de forță de muncă”, a punctat primarul municipiului  Târgoviştei, Cristian Daniel Stan.

Instalat de puţin timp în funcţia de preşedinte al CCIA Dâmboviţa, omul de afaceri Valentin Calcan şi-a propus să  „revoluţioneze” activitatea Camerei de Comerţ.  Şi cum, în opinia sa, „Târgoviștea reprezintă principalul pol de afaceri din județ”, CCIA Dâmboviţa trebuie să-şi ia rolul în serios şi să pună umărul la dezvoltarea şi impulsionarea mediului de afaceri local şi judeţean.

Camera de Comerț are o noua formulă de conducere, o formulă dinamică, care dorește să pună instituția acolo unde îi este locul, să fie un creuzet în care businessul să fie promovat și apărat. Avem o lege specială după care funcționăm și prin această lege putem să încheiem protocoale cu autoritățile locale astfel încât să ne îndeplinim rolul nostru de a reprezenta mediul de afaceri. Sunt convins că toate companiile și reprezentanții lor au avut și au ușa deschisă, aici, la Primăria Târgoviște, dar mai cred că până la urmă rolul Camerei de Comerț este acela de a aduna absolut toate doleanțele mediului de afaceri și de a le prezenta în mod organizat și apoi de a le urmări pentru a putea duce la bun sfârșit cât mai multe dintre ele. Nu ne oprim aici, încercâm să încheiem protocoale și cu alte autorități și instituții publice, totul pentru antreprenorul dâmbovițean, pentru cetățeni și pentru investitorii dâmbovițeni. Rolul nostru este de a promova afacerile și de a avea un dialog eficient, corect, onest cu autoritățile locale. De ce cu Primăria Târgoviște primul protocol? Pentru că eu cred în rolul Camerei de Comerț de a avea o responsabilitate socială, cred că fiecare companie trebuie să se îndrepte către comunitate, iar Târgoviștea reprezintă principalul pol de afaceri din județ. Sper să fie un model pentru celelalte localități, autorități locale pentru a ne putea desfășura activitatea corect și onest.Vrem să încheiem cât mai multe astfel de parteneriate aici, în Dâmbovița, dar și cu celelalte Camere de Comerț din alte județe învecinate. Cu toate acestea, aș prefera ca firmele să-și găsească parteneri aici, la nivel de județ, să putem să cumpărăm produse de aici, din Dâmbovița, și mai apoi din alte județe sau alte locuri. Trebuie să facem promovare, să ne cunoaștem între noi, să aducem la aceeași masă cât mai mulți investitori, cât mai mulți oameni de afaceri, totul împreună cu autoritățile. Dacă vrem să avem oameni pregătiți, trebuie să fim onești, să asigurăm câștiguri salariale, pentru a avea o forță de muncă în regulă, pentru a evita ca oamenii să ne plece în străinătate. Sunt un duşman al lucrurilor la negru, la gri, pot fi asigurate câştiguri salariale destul de bune şi aici …”, a precizat Valentin Calcan, preşedintele CCIA Dâmboviţa.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro