Protest, în stradă, al lucrătorilor din Penitenciarul Găești

Protest al lucrătorilor din Penitenciarul Găești, în cadrul unui mișcări de protest generală în sistem. Salariații acuză condițiile de muncă, neplata orelor suplimentare, precum si neînregistrarea unor ore efectuate. Angajații din penitenciar cer demisia ministrului Tudorel  Toader și a directorului general Marian Dobrică.

“Solicităm pe această cale rezolvarea urgentă a revendicărilor ce țin de îmbunătățirea condițiilor de lucru și de respectarea drepturilor salariaților.
Solicităm de asemenea demiterea ministrului justiției Tudorel TOADER și a directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor  Marian DOBRICĂ pentru incompetență.
Lista de revenicări cuprinde:
•       Conditii de lucru mai bune – ministrul Justitiei a promis acum 1 an standarde privind conditiile de lucru în penitenciare și un plan multianual de  investitii, dar nu s-a tinut de cuvant. În schimb, bugetul pentru investitii a fost redus la jumatate.
•       Plata orelor suplimentare restante – în continuare sunt peste 1 milion de ore suplimentare restante neplatite. Ministrul Justitiei s-a angajat acum 6 luni, ca reacție la refuzul unor colegi de a intra în serviciu, că acestea vor fi platite, dar iarăși nu s-a tinut de cuvant.
•       Stoparea imputernicirilor ilegale – solicităm reluarea concursurilor pentru ocuparea functiilor de management superior și încetarea practicii de vasalizare prin imputerniciri, unele deja ilegale prin depasirea limitei de 1 an permisă de lege. Chiar directorul general al ANP Marian Dobrica este ilegal imputernicit de 3 luni.
•       Eliminarea discriminarilor salariale – solicităm aplicarea legii cadru a salarizării (L153/2017) și pentru personalul din sectorul de apărare, ordine publică și siguranță natională, începand cu octombrie 2018.
•       Aprobarea Statutului politistului de penitenciare – solicităm Ministerului Justitiei, să includă și observațiile sindicatelor în proiectele transmise, prin forțarea procedurii de avizare, la Parlament.
•       Încetarea abuzului asupra pensionarilor – solicităm eliminarea din legislație a scamatoriei legislative prin care, începand cu 15 septembrie 2017, au fost reduse cu peste 30%, prin ordonanta de urgenta, pensiile angajatilor din penitenciare, polițiștilor și militarilor.
•       Plata integrala a orelor suplimentare curente – solicităm ministrului justitiei, să aplice corect prevederea legală obținută în Parlament de către sindicate, referitor la plata orelor suplimentare, din ordinul acestuia (OMJ 2721/2018) fiind practic eliminate arbitrar de la plata peste 50% dintre orele suplimentare nerecuperate in termen de 60 de zile.
•       Aplicarea corectă și legală a OMJ 820/C/2015 (Majorarea salariului pentru lucrări de excepție sau misiuni speciale a personalului) – atât la nivel central cât și local acordarea majorării, a devenit o ”armă” pusă la dispoziția unor directori de unități penitenciare. Acest ordin, a ajuns să se realizeze printr-o practică directorială tradusă simplu prin „decid asta pentru că vreau și pot”, iar acest lucru trebuie să înceteze”, a declarat Nicolae BANU – Președintele Sindicatul Lucrătorilor din Penitenciarul Găești.

La protest a participat și Sorin Dumitrașcu, președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor. Alături de colegii de la Găești au fost și liderii ai sindicatelor din Penitenciarului Mărgineni și Târgșor.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro