Pro şi contra… săptămâna de lucru de şase zile

„România, trezeşte-te! În timp ce Norvegia a scăzut săptămâna de lucru de la 5 zile la 4 zile şi jumătate…  noi ne gândim cum să aducem mai mulţi bani la cei care exploatează”

Un grup de parlamentari de dreapta (PNL), aflaţi momentan în Opoziţie, au reuşit să stârnească mânia sindicaliştilor după ce au anunţat că  doresc să se revină la săptămâna de lucru de 6 zile, aşa cum era înainte de 1989! În acest sens ei au depus un proiect legislativ de modificare a Codului Muncii, în Camera Deputaţilor, Senatul fiind cameră decizională.  Preşedintele Sindicatului „Valahia” Târgovişte, Nicolae Dragodănescu nu este de acord cu ideea liberalilor pe motiv că aceştia nu fac altceva decât să aducă mai mulţi bani în buzunarul celor care exploatează munca în România.  Mai mult, sindicalistul îi îndeamnă pe iniţiatorii acestui proiect de lege să se uite la ceea ce au făcut norvegieni, ţară unde săptămâna de lucru s-a redus de la 5 zile la 4 zile şi jumătate.

„Am văzut că există un proiect prin care să trecem la săptămâna de lucru de şase zile. România, trezeşte-te! În timp ce Norvegia a scăzut săptămâna de lucru de la 5 zile la 4 zile şi jumătate, mă rog au o zi de vineri redusă de lucru, noi ne gândim cum să ce… Cum să aducem mai mulţi bani la cei care exploatează, pentru că până la urmă toate jocurile acestea sunt făcute de unii politicieni, şi în mod special de politicienii de dreapta, care ajută efectiv, direct şi fără niciun fel de menajament, marile corporaţii şi marile mişcări de capital care se deplasează acolo unde există posibilitatea de a exploata o forţă de muncă… cu un cost cât mai mic. Şi ne ameninţă după aceea că pleacă în Bulgaria, în Moldova, că se duc în Orient. Ar fi bine dacă am avea nişte legi  internaţionale pe chestia asta, nu neapărat europene pentru că nu ne ajută la nimic… Capitalul întotdeauna este în faţa salariaţilor, cu mult, îşi permit să ne trateze cu dispreţ şi nu avem soluţii în politicieni, din nefericire, pentru că ei ar fi trebuit să ne ajute. După 1990 noi nu am intrat în societatea capitalistă cu capital, am intrat cu forţa de muncă, iar politicienii care s-au îmbogăţit peste noapte şi au devenit capitalişti uită chestia asta şi din nefericire nu avem o alternativă viabilă”, a declarat Nicolae Dragodănescu, preşedintele Sindicatului Valahia Târgovişte.

Distribuie:

Locuri de munca

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro