Primarul municipiului Târgoviște s-a vaccinat cu AstraZeneca. Critici față de comunicarea oficială care a ajuns să inducă teamă

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan, a criticat astăzi comunicarea oficială în chestiunea serului AstraZeneca, în condițiile în care câteva mii de doze dintr-un un lot au fost suspendate de la folosire, după ce mai multe state europene au procedat similar, din cauza unor reacții adverse. Bâlbele în comunicare, însă, întăresc suspiciunile unora față de vaccinare. Edilul municipiului s-a vaccinat cu AstraZeneca, în câteva zile urmând să facă rapelul.

O chestiune de (i)responsabilitate!

De ieri, citim continuu știri despre vaccinarea cu serul AstraZeneca și suspiciunile care au apărut referitor la o serie de cazuri cu complicații. Nu intru în detalii, nu sunt specialist și nu-mi place să vorbesc în dreptul altora care se pricep.

Dar pot să vorbesc despre chestiuni principiale, cum ar fi comunicarea execrabilă din partea Guvernului și a reprezentanților săi (inclusiv cei din teritoriu, cum sunt prefecții). România a suspendat vaccinarea cu AstraZeneca din lotul suspectat, iar noi ne uităm în gura unui oarecare Gheorghiță, depășit total de rolul de coordonator al campaniei naționale de vaccinare. Există îngrijorări justificate? Există temeri firești? Există semne de întrebare? Nu era normal ca prefectul PNL al județului Dâmbovița să comunice pe subiect? Cât să mai suportăm incompetența asta aberantă, care ne costă sănătate și bani?

Dacă te uiți la dl Cîțu și seninătatea iresponsabilă cu care vorbește (despre orice), te enervezi instantaneu. Efectiv, nu ai unde să găsești, în tot guvernul, o voce limpede în situații complicate.

Postarea asta nu este deloc una care să descurajeze vaccinarea. Deloc. Este doar despre a comunica direct și sincer adevărul, fără senzația că cineva (mai ales Guvernul) ascunde ceva. Când această senzație devine tot mai prezentă în rândul oamenilor, atunci se instaurează neîncrederea, frica, isteria.

Eu m-am vaccinat cu AstraZeneca.” a spus Cristian Stan.

Dâmbovița nu este pe lista județelor în care au fost livrate vaccinuri din lotul cu probleme. Inițial, autoritățile negau că acest ser ar fi ajuns și în România, dar persoane vaccinate cu ser din acest lot au făcut publice adeverințele de vaccinare.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro