Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de vineri, nr. 3659
3-12-2021

POVESTE DE VOLUNTARIAT: Adrian Catangiu: „Cel mai palpitant moment a fost când am mers la Galați cu ajutoare umanitare”

Gazeta Dâmboviței vă propune o nouă campanie de presă, de data aceasta despre voluntari și voluntariat. Într-o lume dominată de bani și interese, voluntariatul pare doar o poveste frumoasă. Vom demonstra însă că poveștile există. Vă vom spune povestea a zeci de voluntari ai Societății Naționale de Cruce Roșie Filiala Dâmbovița, care au dedicat timp și efort în sprijinul semenilor lor. Urmăriți, în fiecare săptămână, de luni până vineri: POVESTE DE VOLUNTARIAT!

catangiu voluntar (3)Nicolae-Adrian Catangiu are 20 de ani și este student în anul II la Facultatea de Ingineria Mediului si Știința Alimentelor, specializarea Controlul și securitatea alimentelor. Povestea lui de voluntariat la Crucea Roșie începe, spune el, în urmă cu cinci ani, pe 28 octombrie 2010: „Eram în trecere pe Platoul Prefecturii și am văzut două corturi cu o emblemă de cruce roșie pe fundal alb și o mulțime de tineri cu emblema Crucii Roșii. M-am interesat în special cu ce se ocupă Crucea Roșie și mi s-a părut interesant.Ușor, m-au cucerit și am considerat că pot să învăț multe făcând voluntariat”.

 

 

 

Mai multe lucruri descoperiți despre Adrian Catangiu în interviul următor:

 

-De ce ai ales să fii voluntar la Crucea Roșie? De cât timp ești voluntar?

Am ales să fiu voluntar la Crucea Roșie, deoarece sunt o persoană căreia îi pasă de persoanele din jurul ei și am vrut să fiu de ajutor în cazul oamenilor nevoiași, al persoanelor care au fost afectate de calamități naturale și în special pentru oameni care au probleme din punct de vedere medical, prin pregătirea mea la cursul de prim ajutor.

 

-Îți ocupă mult timp activitatea de voluntariat?

-Sincer să fiu, nu îmi ocupă foarte mult timp activitatea de voluntariat la Crucea Roșie, atâta timp cât o fac cu plăcere, în special când aduci un strop de bucurie unei persoane.

Care a fost cea mai palpitantă situație, de când ești voluntar?

Cel mai palpitant moment a fost atunci când am mers la Galați cu ajutoare umanitare și am văzut că nivelul apei ajunsese în case pana la aproape 1,5 metri și am constatat că persoanele afectate nu mai aveau unde dormi și nu mai aveau ce mânca. Am fost pur și simplu satisfăcut sufletește că am putut să îi ajut pe acei oameni.

catangiu voluntar (6)

-Ce ai învățat până acum, de când ai devenit voluntar?

– Din activitatea de voluntariat am învățat să acord primul ajutor premedical, să cooperez (socializez) cu alte persoane care au în special aceleași gânduri pașnice. Prin instruirea mea la o tabără de pregătire pentru dezastre, am învățat să fiu mereu pregătit în cazul unei calamități naturale să acționez prompt și rapid.

Crezi că îți va fi utilă în viitor această experiență la Crucea Roșie?

-Sincer să fiu, da, mai ales prin dobândirea cunoștințelor despre primul  ajutor îmi vor fi folositoare în caz de nevoie.

-Le-ai recomanda și altora să devină voluntari? De ce?

-Le recomand tuturor să devina voluntari la Crucea Roșie, deoarece acțiunile umanitare de aici te pun în fel de fel de situații și cu ocazia asta te descoperi pe tine însuți. În al doilea rând, fiecare om are calitățile lui și nu îți dai seama când e cu adevărat nevoie de persoana respectivă. Așteptăm noi voluntari în familia de la Crucea Roșie, indiferent de vârstă,religie și stare socială.

catangiu voluntar (1) catangiu voluntar (2) catangiu voluntar (5) catangiu voluntar (6)

Citeste si

POVESTE DE VOLUNTARIAT: Fabian Cojocaru vrea să ajungă paramedic

fabian-cojocaru-crucea-rosie

Poveste de voluntariat: Georgiana Micu: „Am învățat ce înseamnă să ajuți și miile de moduri prin care o poți face”

georgiana micu 1

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo
soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media