PNL renunță la miting! Vladu: “”Vrem să evităm o nouă mineriadă!”

PNL renunţă la lanţul uman care ar fi urmat să fie organizat vineri la Palatul Parlamentului. Renunțarea la protest are legătură cu faotul că în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră Primăria București a aprobat şi un miting al PSD, tot la Palatul Parlamentului. Vineri, va fi dezbătută și votată, de la ora 10.00, o moţiune de cenzură depusă de liberali.

Copreședintele PNL Dâmbovița, Iulian Vladu a precizat pentru Gazeta Dâmboviței că partidul a decis în Biroul Prrmanent Național să nu pună în pericol integritatea fizică sau chiar viața celor care urmau să participe la miting.

Renunțăm la miting. Vrem să evitam o mineriadă ca în anii ’90. Nu este posibil ca în același loc să aduci și demo_hot_news_vladu.jpg
PNL, și PSD. Ei veneau ca o contra manifestare împotriva noastră. Dacă ar fi fost violențe, eram responsabili cu toții. Ar fi ieșit o nouă mineriada. După ce noi am luat autorizație, vine primarul general și dă o autorizație pentru PSD în același loc. Nu s-a mai întâmplat așa ceva în 25 de ani  a declarat Vladu. 

 

 

Sub denumirea “Mineriada din iunie 1990” sunt cunoscute evenimentele care au avut loc în perioada 13-15 iunie 1990 în București, când forțele de ordine, susținute de mineri, au intervenit în forță împotriva protestatarilor din Piața Universității și a populației civile. A fost considerată cea mai sângeroasă, cea mai brutală ca stil și anvergură dintre toate acțiunile minerilor. Minerii erau conduşi de Miron Cosma, iar preşedinte al ţării era Ion Iliescu.

PNL nu renunța definitiv la mitingurile de protest. Vineri, de la ora 10:00, se va organiza pe Platoul Prefecturii Dâmbovița pichetarea sediului instituției.

 

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro