PMP reacționează după afirmația liberalului Virgil Guran cu privire la cine a reabilitat DN 72

PMP Dâmbovița a reacționat public după ce , la o întâlnire cu salariații COS Târgoviște, președintele PNL Dâmbovița a afirmat, după un schimb de șoapte cu premierul Ludovic Orban, că acesta, în calitate de ministru al transporturilor, ar fi reabilitat DN 72. ,,Premierul a uitat să spună că singurul drum național realizat în Dâmbovița a fost pe timpul când era ministrul Transporturilor, DN 72. În același timp vreau să vă mai anunț ceva, astăzi am participat la Ministerul Transporturilor, unde s-a semnat, așa cum s-a promis, contractul de proiectare și execuție pentru DN 71 Bâldana – Târgoviște pe patru benzi și în trei ani de zile, conform contractului, trebuie să avem  aceste patru benzi să ne putem deplasa rapid la București, să legăm în sfârșit Târgoviștea de București și să intrăm fără parolă aici’’a declarat Guran.

Afirmația acestuia nu este  în conformitate cu realitatea, însă. Licitația pentru reabilitarea lui DN 72 a fost câștigată de Spedition UMB, la un an și jumătate după ce Ludovic Orban nu mai era ministru al transporturilor. Portofoliul era deținut atunci de Radu Berceanu, în mandatul căruia au început și lucrările efective.

Neconcordanța dintre afirmații și realitate a fost taxată de PMP Dâmbovița, printr-un comunicat de presă:

“Liberalii fac afirmații mincinoase pentru a câștiga capital politic.

Președintele PNL Dâmbovița, prahoveanul Virgil Guran, a ținut să facă astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, o paranteză mincinoasă: și anume că Ludovic Orban ar fi reabilitat DN 72 Găești – Târgoviște – Ploiești în perioada când era ministru al Transporturilor.  Afirmația, care nu avea legătură cu subiectul conferinței, a fost făcută după ce Orban i-a șoptit la ureche subalternului său ce mesaj  trebuie să transmită electoratului dâmbovițean, disperat probabil că pierde capital politic. Suntem surprinși că nu i-a șoptit nimic sălăjeanului Liviu Ioan Balint, parașutat și el în județ, în fruntea listei de candidați a PNL, după tranziția prin aproape toate partidele parlamentare din ultimul legislativ.      

            Pentru rigurozitate, reamintim că DN 72 Găești – Târgoviște – Ploiești a fost reabilitat în 2010, la mai bine de doi ani de când Orban nu mai ocupa funcția de ministru al Transporturilor, mandat în care – românii își aduc bine aminte – nu a avut nicio realizare notabilă.

Dezbaterea politică a ajuns să se ducă, în Dâmbovița, cu neadevăruri spuse de către personajele impuse de la centru și aduse, ca să-și piardă urma, din alte județe, decredibilizând toate acțiunile de campanie ale actualilor lideri liberali.

            Tot în urma șoaptelor premierului Ludovic Orban, candidatul Virgil Guran a mai precizat că a fost semnat contractul pentru lărgirea la 4 benzi a DN 71 Bâldana – Târgoviște. Același anunț îl auzeam și acum 4 ani, de data aceasta din partea PSD și – coincidență sau nu – tot într-o campanie electorală. Probabil că imediat după alegeri vom afla că licitația a fost contestată și că proiectul se amână până la următoarele alegeri cu miză.” a transmis departamentul de Comunicare al PMP Dâmbovița.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro