Orban a reaprins speranța în rândul liberalilor dâmbovițeni de „rit vechi”

Momentele de frustrare politică, de la momentul fuziunii PNL – PDL, pe care le-au trăit liberalii vechi, unii mai disimulat, alții nu,  par a se încheia odată cu anunțul făcut de Ludovic Orban, care s-a înscris oficial în cursa pentru președinția PNL.

La reuniunea Biroului Politic Național care dă startul, practic, la alegerile mult așteptate în partid, mi-am anunțat oficial candidatura la funcția de președinte al Partidului Național Liberal. Vreau să ofer Partidului Național Liberal caracter și identitate, forță și credibilitate. Pentru mine fiecare membru al partidului contează, este important, merită respect și apreciere pentru activitatea depusă și are dreptul la o cariera pe măsura efortului, meritelor și rezultatelor obținute. Ca președinte, voi fi garantul unității PNL, a unei democrații interne veritabile și a unei evoluții în bine a partidului, care să ne permită să câștigăm sau să recâștigăm încrederea românilor care cred în liberalism și în valorile dreptei”, a spus Orban.

Mulți liberalii dâmbovițeni de rit vechi, adică membri ai fostului PNL, speră că Orban va obține funcția și că le va reda partidul și la nivel local. Mai pe la povești cu prietenii, mai prin poze cu Orban postate pe facebook, liberalii dâmbovițenii au arătat că sunt mulțumiți cu decizia acestuia și că îl vor susține,

Orban a fost în două rânduri președinte interimar PNL Dâmbovița. A fost la conducere și la momentul fuziunii, negociind o anumită paritate pe listele de consilieri locali și județeni. Ulterior plecării sale, paritatea s-a modificat ca urmare a consolidării poziției fostului PDL, dar și a fuziunii cu UNPR-ul local, liberalii simțindu-se nedreptățiți. Apoi, după rezultatul de la parlamentare, PNL Dâmbovița nu a ajuns să fie reprezentată și de parlamentari din vechea structură liberală, alt motiv de nemulțumire. Acum vechii liberali speră că poziția lor se va întări, deși din punct de vedre numeric și organizațional sunt depășiți de foștii democrat liberali.

 

 

 

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro