OPINII: Motivele pentru care USL şi-ar putea schimba simbolul electoral în tigaie

Mă gândeam azi că simbolul electoral al celor care vor vota cu USL este… tigaia. Nu există moment electoral mai sublim, în care să-i vezi pe toţi simpatizanţii USL la un loc, decât atunci când se deschide un supermarket care oferă promoţii la tigăi. Votantul USL este cumpărătorul tigăii, indiferent dacă are acasă unul, două sau trei obiecte de veselă de acest fel. El va prefera o tigaie nouă. Alegătorul USL intră teleghidat în acest hypermarket şi nu e interesat de, să spunem, promoţiile la banane, portocale sau pui congelaţi. El merge direct spre tigaie. Chiar dacă este inutilă, o duce acasă şi o lasă împachetată mult timp pe principiul „las-o, domne, acolo că nu cere de mâncare”. Tigaia reprezintă un reper, un totem, un munte sfânt, împlinirea, mântuirea, Nirvana.

Alegătorul USL regăseşte în tigaie sau identifică o formă de defulare, este bacul pe care l-a picat, este soţia frumoasă cu care ar fi vrut să se însoare, este câştigul pe care l-a visat jucând la Loto, la pariuri sportive sau la tele eurobingi. Tigaia este înjurătura adresată unui şef rău, dar niciodată exprimată în realitate. Tigaia este modul lui de a se simţi puternic, de a fi mai tare decât vecinul de la etajul trei sau decât cel de la patru.

De aceea nu cumpără una singură. El cumpără cel puţin două tigăi. Şi nu pentru a le comercializa, ci pentru a se făli, pentru a se simţi Dumnezeu sau vultur pentru o zi. Se uită ca un cocoş la vecin, seara când se întâlnesc în lift, în casa scărilor, la asociaţie. „Am fost la magazinul ăsta nou…”, zice el aşa, înţelept. Câţiva se uită admirativ. Unul însă spune „Am fost şi eu vecine şi mi-am luat o tigaie d-aia”. Ăsta e momentul decisiv! Personajul nostru se întoarce la el şi spune solid, mâdru, yankeic: „Eu luat trei tigăi!”. I-a înmărmurit pe toţi. El este cel mai important, cel mai mândru, cel mai în măsură să-l înjure pe Băsescu, pe fufa de Udrea, pe hoţii de la putere şi să spună că dacă ar fi el la Cotroceni, ce treburi bune s-ar mai face!!! Pentru că da, avantajul tigăii, mintal, îl transpune motivaţional să fie un posibil prezidenţiabil.

Și dacă nu va face el personal asta, o va face prin USL. Românul cu tigaia este cel care cunoaşte şi care deţine adevărul absolut. Lui nu poţi să-i serveşti argumente raţionale. Dacă le va asculta, la final îţi va spune una de rămâi blocat. Ştiţi ce va spune? Îţi va da exemplul soră-sii de la Calfat, lui naşu-so de la Bumbeşti, sau a unor veri de la Câmpulung. De obicei, românul cu tigaia răspunde la o teorie generală de-a ta cu un caz particular. Toţi de care pomeneşte s-au confruntat într-un fel sau altul cu regimul cu instituţiile, cu vreun primar PDL şi au fost defavorizaţi. Tu nu ai cum să aduci argumente pentru că nu cunoşti situaţia de la Calafat, Bumbeşti sau Câmpulung. Spui simplu, că sunt excepţii… Te-ai găsit. La coada la tigăi, unde are loc discuţia, mai sar și alţii USL-işti care îţi vor spune, evident, că şi ei au neamuri la Chitila, la Braşov, la Ţăndărei care o duc foarte greu din cauza nu ştiu cărei măsuri a lui Boc.

Ei sunt solidari la coada lor. Ei plâng românii săraci, deplâng tineretul care nu are unde să muncească şi pleacă în afară. Apoi obţin tigaia. Dacă vă uitaţi un pic la poporul care cumpără tigăi, veți constata că nu este deloc compus din cel mai amărăştean român. Nu sunt din aceia care au târla de copii acasă şi sunt şomeri de șapte, opt luni. Cei care cumpără tigăi sunt o clasă socială nu neapărat săracă, au un apartament în blocurile muncitoreşti, sunt pensionare coafate chiar (!?), sau domni „maturi” care se simt obligați să pună lucrurile la punct.

Este o categorie mediană, care nu a reuşit să treacă linia civilizării. Se strâng în haită la orice coadă unde se dau tigăi și vor să apuce cât mai multe. Nu mor de foame, dar au aşteptări imediate. Astfel, pentru ei tigaia devine un panaceu şi USL-ul care le-o dă și pe care îl vor vota este tot un panaceu. Ei nu vor privi lucrurile în esența lor. Nu pot sau nu vor să o facă. Ei înjură, schimbă, repară lumea. Nu mai contează exemplul concret, că Antonescu doarme sau are prestație ZERO pe scena politică românească, pe care îl dai și tu în speranța că poți realiza o minimă comunicare cu ei. USL-ul este tigaia de la promoţii, e la îndemână şi e ieftină, e pentru propriul buzunar.

sursa www.criterii.ro

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro