Oana Antonescu a fost desemnată membru de onoare al organizaţiei Fair Trials International


Eurodeputata PDL/PPE Oana Antonescu a fost desemnată membru de onoare al organizaţiei Fair Trials International. Organizaţia, înfiinţată în 1992, are drept obiectiv apărarea drepturilor omului şi organizarea corectă a proceselor, fiind implicată în reformarea mai multor proceduri judiciare şi poliţieneşti la nivel european.

Organizaţia are sediul în Marea Britanie şi oferă anual asistenţă juridică pentru aproape 500 de persoane care nu se pot bucura de dreptul la un proces corect şi echitabil. Printre membrii de onoare ai Fair Trials International se mai numără Charles Falconer, fost Secretar de Stat pentru Justiţie al Guvernului Britanic şi Michael Jay, fost ambasador al Marii Britanii în Franţa.

Desemnarea Oanei Antonescu drept membru de onoare al organizaţiei se datorează activităţii depuse de europarlamentarul PDL/PPE pentru promovarea şi consolidarea drepturilor procedurale ale persoanelor suspectate sau acuzate în cadrul procedurilor penale, precum şi activităţii sale legislative în Parlamentul European.

În calitate de raportor din partea grupului politic Popular European, Oana Antonescu a susţinut adoptarea directivei privind dreptul la interpretare şi traducere în cadrul procedurilor penale şi a directivei privind dreptul la informare în cadrul procedurilor penale. În prezent, eurodeputata este raportorul Parlamentului European pentru propunerea de directivă privind dreptul de a fi asistat de un avocat în cadrul procedurilor penale şi dreptul de a comunica după arestare.

„Acordarea acestei distincţii şi posibilitatea de a lucra alături de personalităţi importante din domeniul protecţiei drepturilor omului reprezintă o încurajare de a continua eforturile la nivel european pentru materializarea efectivă a dreptului cetăţenilor la un proces corect”, a declarat Oana Antonescu.

Oana Antonescu, europarlamentar PDL, activează în  Comisia de Libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne a Parlamentului European.

Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro