Oamenii de afaceri dâmbovițeni, lipsă de interes pentru dezbaterea „Parteneri pentru Dezvoltare”, organizată de Curierul Naţional şi UGIR, la Târgoviște

Centrul Internațional de Conferințe al Universității Valahia Târgoviște a găzduit astăzi dezbaterea publică privind Identificarea Oportunităţilor de Afaceri şi Investiţii în Judeţul Dâmboviţa, în cadrul celei de-a şaptea ediţii a dezbaterilor „Parteneri pentru Dezvoltare”, organizată de Curierul Naţional şi Uniunea Generală a Industriaşilor din România.

La eveniment au participat, alături de reprezentanți ai asociaţiilor oamenilor de afaceri români din Ialomița, Argeș, Brăila, Dâmbovița, şi străini, Italia, primari din județ, reprezentanți ai Consiliului Județean, Primăriei Târgoviște, Direcției Agricole Județene, politicienii ocolind acest eveniment, singurul curios prezent fiind deputatul Ion Pârgaru. Nici oamenii de afaceri din județ nu s-au înghesuit la eveniment, lucru remarcat și de reprezentanții administrației județene, care au ținut să sancționeze verbal acest lucru.

S-a discutat despre infrastructura judeţului Dâmboviţa;  dezvoltarea parcurilor industriale; valorificarea potenţialului turistic; oportunităţi de afaceri în sectorul agricol şi alimentar, industria textilă, energie, exploatarea deşeurilor, sănătate.

Președintele CJD, Adrian Țuțuianu, și primarul interimar al Târgoviște, Cristi Stan, au prezentat proiectele aflate în derulare în acest moment, în județ și în municipiul Târgoviște, iar prefectul Ioan Marinescu, în stilul său caracteristic, a criticat, ca și președintele CJD, pe ton glumeț, prezența slabă  a oamenilor de afaceri dâmbovițeni  în sală  :

Nu văd o mișcare mai puternică din partea oamenilor de afaceri. Cred că în România încă nu s-a trecut de momentul în care noi, românii, dorim ca alții să ne pună la dispoziție ceva, fără ca noi, ca persoane, ca antreprenori, să facem mai mult. N-a trecut încă perioada lamentărilor. Instituția prefectului nu face decât să asigure legalitatea desfășurării tuturor acțiunilor din județ. Vă asigur de tot sprijinul pe care pot să-l dau eu, atât cât voi fi în această funcție”.-Ioan Marinescu

    „Nu am venit să ne facem reclamă. Singura reclamă este a mediului de afaceri și mai este o reclamă, a comuniunii dintre mediul de afaceri și autoritățile locale și să stați față în față, să prezentanți  oportunitățile și apoi o să  vedem ce facem ”, -Ştefan Rădeanu, secretar general UGIR .

Ștefan Rădeanu a adăugat că, în luna decembrie, Curierul Național  și UGIR va lansa un anuar al investițiilor în România.

Cristian Matei, preşedinte UGIR Dâmboviţa, a propus înființarea unui centru de afaceri, care să pună mai ușor în evidență oportunitățile de afaceri din fiecare zonă. De asemenea, acesta ținut să menționeze faptul că brandul Dracula nu este suficient expoatat, alte țări, care nu au nicio legătură cu el, promovând-ul mult mai bine decât noi.

Dan Manea,  director Executiv Curierul National, le-a mulțumit celor prezenți pentru participare și s-a arătat încrezător în realizarea unor proiecte reușite în urma acestei dezbateri.

dezbatere Curierul (2)

dezbatere Curierul (1) dezbatere Curierul (3) dezbatere Curierul (4) dezbatere Curierul (5) dezbatere Curierul (6) dezbatere Curierul (7) dezbatere Curierul (8) dezbatere Curierul (9) dezbatere Curierul (10)

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 4 ganduri despre “Oamenii de afaceri dâmbovițeni, lipsă de interes pentru dezbaterea „Parteneri pentru Dezvoltare”, organizată de Curierul Naţional şi UGIR, la Târgoviște

 • 24 aprilie 2015 at 14:33
  Permalink

  daca voiau prezenta oamenilor de afaceri trebuiau sa ii anunte
  ori pe la radio, ori pe presa sau mai empiric asa cu o masina cu goarne care sa se plimbe prin oras asa cum se anunta circul
  ca in rest se pare ca nu intereseaza pe nimeni problema oamenilor de afaceri
  nici macar pe reperzentantii oamenilor de afaceri patronate si alte alea
  traiasca multinationalele

  Reply
 • 24 aprilie 2015 at 10:23
  Permalink

  pai numai daca va uitati la fetele lor de GROFI va dati seama ca e ca ,, LA PLACINTE INAINTE , LA RAZBOI INAPOI ,, TOTI VOR UN CIOLAN DE ROS

  Reply
 • 23 aprilie 2015 at 22:57
  Permalink

  Stimată Redacție,

  Urmăresc zilnic presa electronică locală. Acum aflu despre acest eveniment.
  Zilele acestea cel mai mediatizat eveniment, disputa căpeteniilor PSD – UNPR.

  Cu considerație

  Alexandru Mariuțan.

  Reply
  • 24 aprilie 2015 at 14:18
   Permalink

   Gestionarea acestui aspect nu tine de presa, ci de organizatorii evenimentului. Era treaba lor sa contacteze presa pentru a face publica informatia.

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro