O gospodărie din Mănești a luat foc din cauza unui conductor electric neizolat corespunzător

Distribuie:

În această dimineață, pompierii târgovișteni au fost alertați, prin apel 112, despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească din satul Drăgăești – Ungureni (comuna Mănești).
Imediat, la locul evenimentului s-au deplasat două autospeciale de stingere și un echipaj de ambulanță SMURD de la Detașamentul Târgoviște.
La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta la o anexă gospodăreescă (magazie), existând riscul extinderii la două locuințe învecinate.
Intervenția a fost promptă, incendiul fiind lichidat rapid. Pompierii au protejat și salvat din calea flăcărilor atât locuința proprietarului, cât și o casă vecină, ambele situate în imediata apropiere a anexei.
Din fericire nu au existat victime, doar pagube materiale. A ars acoperișul anexei pe o suprafață de cca.20mp, precum și materiale textile și cărbuni depozitați în aceasta.
Din cercetările efectuate la fața locului, se pare că incendiul s-a produs din cauza unui conductor electric improvizat.
* * *
ATENȚIE la utilizarea instalațiilor electrice!
Pentru siguranța locuinței sau gospodăriei dumneavoastră, se interzice:
• utilizarea instalaţiilor electrice (conductori, prize, întrerupătoare, tablouri de siguranţe, prelungitoare etc) şi a consumatorilor electrici (de orice fel) cu defecţiuni sau improvizaţii. Se va utiliza numai aparatură electrică omologată;
• suprasolicitarea reţelei electrice prin folosirea simultană a mai multor consumatori.
Trebuie conştientizat faptul că improvizaţiile de orice natură, în marea lor majoritate, duc la evenimente cu urmări catastrofale. Mulţi dintre cei care recurg la improvizaţii se gândesc că pot face economie la bani, dar nu conştientizează că în realitate fac „economie” la viaţă. În primul rând la viaţa proprie, la viaţa familiei lor şi la viaţa celor din jur.
Renunţaţi la IMPROVIZAŢII – Protejaţi-vă viaţa şi bunurile !
COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE – ISU ”BASARAB I” DÂMBOVIȚA

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro