Noi termene pentru obținerea autorizaţiilor de mediu sau autorizaţiilor integrate de mediu

      Ordinul nr. 1171 emis de ministrul Mediului, anul trecut, privind viza anuală, a devenit o mare necunoscută pentru  agenţii economici din judeţ. Aceştia, în majoritate, nu s-au putut conforma cerinţelor impuse de actul normativ, se pare din lipsa de informare. Pentru a permite agenţilor economici să intre  în legalitate, ministrul de resort Graţiela Gavrilescu a recurs la modificarea Ordinul nr. 1171 care cuprinde acum alte intervale de timp pentru obţinerea vizei anuale de mediu, conform declarațiilor acesteia făcute la Târgoviște.

         „Am ţinut foarte mult să transmit mesajul corect atât directorului APM Dâmboviţa, cât şi comisarului şef de la Garda de Mediu Dâmboviţa privind modificările făcute la Ordinul 1171 privind viza anuală. Vrem să priceapă toţi directorii în ce constă această modificare astfel încât în perioada următoare să nu se mai întâmple ceea ce s-a întâmplat până acum. Ordinul la care fac referire a fost emis în noiembrie 2018 şi se referă fix la viza anuală. Ordinul avea următorul conţinut „toţi agenţii economici care aveau autorizaţii de mediu sau autorizaţii integrate de mediu emise într-una din lunile anului calendaristic trebuiau să vină la viza anuală cu 60 de zile înaintea datei emiterii lunii calendaristice”.

     Pentru că nu s-a făcut o comunicare suficient de bună, pentru că agenţii economici, care sunt în număr extrem de mare, nu deschid în timp real site-ul APM Dâmboviţa sau poate că nu am ştiut noi, de la Ministerul Mediului şi Agenţia Naţională de Mediu să comunicăm foarte bine cu ajutorul mass-media, ne-am trezit în situaţia în care foarte mulţi agenţi economici nu ştiau de emiterea acestui ordin şi atunci nu ştiau ce au de făcut.

      De aceea am considerat că este nevoie urgentă de modificare a ordinului, lucru pe care l-am şi făcut. Joi dimineaţă, 21 februarie 2019 am ridicat pe site modificarea ordinului care constă în următorul enunţ „toţi agenţii economici care au autorizaţii de mediu sau autorizaţii integrate de mediu obţinute în perioada 1 ianuarie – 31 august vor merge la reobţinerea vizei anuale începând cu anul 2020, dar ţinând  cont că trebuie să meargă să notifice Agenţia de Protecţie a Mediului Judeţeană, conform legii, cu 60 de zile mai devreme, astfel încât să aibe timp Agenţia să parcurgă întreaga procedură, inclusiv cu vizita pe teren. Societăţile, agenţii economici care au autorizaţii de mediu sau autorizaţii integrate de mediu obţinute în lunile septembrie-octombrie-noiembrie-decembrie vor veni la viza anuală, anul acesta, adică în 2019, începând din septembrie, cu 60 de zile mai devreme ducându-se să-şi depună toate documentele”. Este suficient timp, am făcut lucrul acesta ca toată lumea să cunoască şi să aibă timp să pregătească documentele pentru societăţile comerciale care şi-au modificat procesul tehnologic, să poată să vină să fie cunoscute de Agenţia de Protecţia Mediului, care, la rândul ei trebuie să informeze Garda de Mediu Judeţeană”, a declarat recent, la Târgovişte, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

Valeriana

PNL AldeGurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro