Noi reguli împotriva răspândirii virusului in comuna Corbii Mari. Programul de funcționare al magazinelor a fost schimbat

În cadrul unei videoconferințe susținută de membrii PSD Dâmbovița au fost analizate problemele actuale ce-au tot fost prezentate in mass-media, cât si cele ce țin de județul nostru, Dâmbovița intrând, din nefericire, in rândul județelor ce au cazuri de Covid-19.

Faptul că Ministrul Sănătății, Victor Costache a anunțat miercuri testarea integrală a populației Bucureștiului pentru COVID-19, i-a nemulțumit pe cei de la conducerea PSD Dâmbovița, dat fiind faptul ca și noi ne prezentăm cu un caz, spunând că nu doar cei din capitală sunt importanți și ca aceste teste ar trebui să se facă in toată țara.

După cum prea bine se știe, la Corbii Mari a fost confirmat primul caz al unui cetăţean de 56 de ani, infectat cu coronavirus într-un centru de dializă.

Primarul comunei Corbii Mari transmite ca a luat toate măsurile de prevenire si a informat întreaga populație.

„Și eu și poliția ne-am axat foarte mult pe personale venite dinafară, dar, iată că primul caz e din spital.

N-am stat cu mâinile in sân, ba chiar am avut acțiuni de informare si am dezinfectat spațiile publice încă dinaintea apariției primului caz. La nivelul comunei Corbii Mari sunt 106 persoane izolate adică 22 de gospodării.”, prezintă edilul comunei

După infestarea primei persoane cu coronavirus, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Corbii Mari a luat unele măsuri cu caracter local, pe lângă cele menționate în ordonanţele militare.

-Agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul localităţii au, începând de astăzi, obligaţia să comercializeze mărfuri doar la ghişeu. Nu se mai permite accesul cetăţenilor în incinta magazinului.

-Vânzătorii trebuie să poarte măşti de protecţie şi mănuşi.

-Se va putea vinde numai pâinea preambalată.

-S-a schimbat programul de funcţionare al magazinelor. Acestea vor fi deschise zilnic în intervalul 07:00-19:00, cu o pauză între orele 13:00 şi 15:00, iar în această perioadă se va efectua dezinfecţie interioară şi exterioară.

-Va trebui să fie desemnat un singur membru al familiei pentru a ieși să facă cumpărăturile necesare.

 

Cât despre Prefectul județului, care este și președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, edilul spune că a reușit ceva mai greu să dea de acesta pentru a-i comunica primul caz cu noul virus.

„Nu vreau să creez subiecte de presă, mai ales în aceste momente când sănătatea este cea mai importantă. Eu i-am informat pe membrii Comitetului pentru Situații de Urgență Dâmbovița, Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița, pe domnul prefect, și s-a pornit procedura. Nu am avut nicio vizită a domnului prefect, decât din partea celor de la DSP. Cu domnul prefect nu am putut să iau legătura la prima oră, cred că era într-o ședință, ceva, am luat legătura cu DSP-ul și cu poliția. Cu prefectul am reușit să vorbesc pe la ora 12, cred că după două sau trei apeluri.” declară Ionuț Bănică.

 

Larisa Ungureanu

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro