Mihai Petrică, noul director al Carpatmontana: “Am ambiţia de a o face profitabilă!

Societatea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Carpatmontana Serv, are o nouă conducere cu planuri mari de viitor. CJD a numit în funcţia de conducere a societăţii un economist cu experienţă în mediul privat târgoviştean, Mihai Petrică. “Carpatmontana a fost profitabilă primii ani, dar numai pe hârtie. Practic, s-au umflat tarifele cu care prestam servicii către Consiliul Judeţean. Noua conducere a zis: vream prestări servicii în condiţii de piaţă. Scăzând aceste tarife, nu are cum să mai fie profitabil. E o  provocare!  Vreau să realizez o firmă profitabilă chiar dacă acţionar e statul. E altceva! Am ambiţia de a o face profitabilă!”, a precizat noul director al societăţii.

Până la profitabilitate e, însă, drum lung. Şi anevoios. Carpatmontana înregistra la începutul acestui an pierderi şi datorii de 300.000 de lei. Austeritatea impusă de noua conducere a CJD, în frunte cu Adrian Ţuţuianu, un vehement opozant al înfiinţării societăţii,  a impus o scădere drastică a tarifelor cu care societatea presta servicii căte instituţie şi serviciile subordonate. În plus, în acest an, Carpatmontana trebuie să preia cabanele din munte. Nu la cheie, pentru că mai sunt de făcut racorduri la electricitate, drum de acces şi câteva alte facilităţi fără de care obiectivul nu poate intra în circuitul turistic. Iar toate aceste cheltuieli trebuie suportate de societate. Noile condiţii ar putea duce chiar la regândirea organigramei şi disponibilizarea unora dintre salariaţi.

 

INFORMAŢII DE BACKGROUND

SC. CARPATMONTANA SERV SA. a fost înfiinţată Consiliul Judeţean Dâmboviţa în martie 2010, societatea având un capital social iniţial de 90.000 lei subscris şi vărsat integral de către cei doi acţionari ai acesteia: judeţul Dâmboviţa, prin Consiliul Judeţean Dâmboviţa – 99,5% şi SC. Lucrări drumuri şi poduri SA. – 0,5%. Obiectul principal de activitate al societăţii este în domeniul turismului: „Hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare”, însă CARPATMONTANA SERV prestează servicii şi în domeniul transporturilor, curăţeniei, IT etc. În anul 2012, capitalul social a crescut la  925.500 lei, ca urmare a unor aporturi succesive în numerar şi în natură ale acţionarului majoritar, astfel că, în procente, judeţul Dâmboviţa prin Consiliul Judeţean Dâmboviţa deţine 99,9514% , iar acţionarul minoritar deţine 0,0486%.

 

 

 

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro