Mica Unire a strâns, la Târgovişte, 1500 de participanţi! (GALERIE FOTO)

Distribuie:
Anul acesta manifestarea prilejuită de Ziua Unirii s-a bucurat de ce a mai numeroasă prezenţă din ultimii 5 ani. Dacă de obicei, doar oficialităţiile se alăturau manifestărilor, anul acesta numeroşi târgovişteni au ieşit din case ca să participe la sărbătoare. În total aproape 1500 de persoane au sărbătorit cei 153 de ani care au trecut de la Mica Unire. Atmosfera  a fost întreţinută de Ansamblul Chindia al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, dar şi de copii din grupuri de dans folcloric, care au încins hore pe platoul Prefecturii.  Manifestarea de la Târgovişte s-a desfăşurat fără incidente.

Cu această ocazie, prefectul judeţului Dâmboviţa, Iancu Caracota, a transmis următorul mesaj: ”Astăzi, cu ocazia Unirii Principatelor, vă urez tuturor un sincer şi călduros ”La mulţi ani!”. La 153 de ani de la Unirea Mică, românii au încă de parcurs un drum presărat cu greutăţi şi necazuri, însă  nu trebuie să uităm că am ştiut de fiecare dată să găsim drumul potrivit şi să alegem soluţia corectă.  Anul 2012  trebuie să reconfirme unitatea noastră pentru proiectul României europene.Vom fi mai buni şi mai respectaţi în întreaga lume atunci când vom înţelege că șansa noastră înseamnă unire şi înţelepciune. Trebuie să lăsăm deoparte disensiunile. Ura şi dezbinarea nu sunt specifice poporului român, iar cei care le promovează vor avea pe conştiinţă multe dintre problemele pe care le traversăm. Aceste lucruri trebuie spuse acum, răspicat, pentru că trebuie să învăţăm să punem  deoparte interesele personale, atunci când obiectivele naţiunii cer să acţionăm împreună. Astăzi, mai mult decât oricând, trebuie să reînvăţăm să ne iubim ţara, să o apărăm şi să o respectăm. Numai  aşa vom fi la înălţimea  înaintaşilor noştri, cărora sărbătoarea  de azi le aduce un omagiu de recunoștință. Mesajul pe care vreau să îl adresez astăzi tuturor dâmboviţenilor şi tuturor românilor,  de altfel, este unul de speranţă. Am încredere că spiritul Unirii va învinge, în folosul românilor. La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!”

Şi Florin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, le-a transmis un mesaj dâmboviţenilor: Astăzi, 24 ianuarie românii sărbătoresc Unirea. Astăzi, în 2012, poate mai mult ca niciodată este nevoie de unitate. Este nevoie de bărbaţi de stat puternici care să unească naţiunea română nu se dezminte. Se caută acele lucruri care ne unesc, nu care ne despart. Pentru că, astăzi, am privilegiul să văd în faţa mea sute de copii tineri, frumoşi, îmbrăcaţi în costume populare, care dovedesc că România nu piere. România va merge mai departe, chiar dacă unii, la un moment dat, ne-au vrut răul, timp de milenii întregi. Vreau să mulţumesc tuturor celor care şi-au făcut datoria faţă de această ţară, faţă de acest popor şi vreau să vă solicit tuturor sprijinul pentru a merge mai departe, pentru a face un judeţ Dâmboviţa mai curat, mai demn, dacă nu pentru noi, măcar pentru aceşti copii minunaţi”.

Mesajul primarului Gabriel Boriga a fost unul scurt şi cuprinzător: “Stimaţi târgovişteni, dâmboviţeni şi români, am să vă transmit doar un singur şi simplu mesaj: Uniţi, vom învinge, dezbinaţi, vom pieri! La mulţi ani, România!”.

 

 

 

 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro