Marţi, 19 noiembrie, Sindicatele din Industria de Apărare se întâlnesc cu noul ministru al Economiei, Virgil Popescu

„De asemenea vă pot spune că am purtat un dialog de câteva minute şi cu premierul României, Ludovic Orban care nu a uitat că a fost pe melegurile noastre şi ne-a spus că este de acord să aibă o întâlnire cu sindicatele din industria de apărare şi că va căuta un moment în care să putem face acest lucru” (Constantin Bucuroiu, lider de sindicat Uzina Automecanica Moreni)

 

Punct… şi de la capăt! După ce au reuşit să ajungă la un acord, ce-i drept pe ultima sută de metri, cu fostul Guvern PSD care între timp a picat, sindicatele din industria de apărare a ţării nu au lăsat „garda jos”… şi au pornit imediat tatonările pentru a discuta cu noii guvernanţi. O astfel de întâlnire a avut loc vineri, 15 noiembrie, la Bucureşti, între ministrul Economiei, Virgil Popescu şi preşedintele Alianţei Sindicatelor din Industria de Apărare, Constantin Bucuroiu, lider de sindicat la Uzina Automecanica Moreni care este decis să meargă până în „pânzele albe” pentru a apăra cauza acestei industrii. Vizita de astăzi de la Ministerul Economiei a fost de bun augur pentru că săptămâna viitoare, mai exact marţi, 19 noiembrie 2019, reprezentanţii sindicatelor din industria de profil urmează să se întâlnească cu noul ministru al Economiei… în cadrul unei discuţii aplicate pe problemele specifice industriei de apărare. Vestea şi mai bună este că şi premierul României, Ludovic Orban şi-a arătat disponibilitatea de a se întâlni, cât de curând,  cu sindicatele din apărare.

„Astăzi (n.n. vineri, 15 noiembrie) ministrul Economiei, Virgil Popescu a acceptat să se întâlnească cu mine şi am căzut de acord ca în ziua de marţi, 19 noiembrie, să avem o întâlnire lărgită cu toţi membrii sindicatelor care fac parte din Alianţa Sindicatelor din Industria de Apărare, unde să discutăm problemele industriei de apărare având în vedere acordul la care am ajuns cu vechiul Guvern… şi ce am putea face ca să mergem constructiv înainte.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu s-a arătat destul de deschis la dialog, a acceptat întâlnirea foarte repede cu sindicatele, de unde domnia sa ar putea să ia pulsul industriei de apărare… în adevăratul înţeles al cuvântului.  Având în vedere că este un ministru din generaţia mai tânără şi având în vedere că are la Ministerul Apărării un om cu o vastă experienţă, în persoana lui Nicolae Ciucă, să sperăm că deciziile care se vor lua vor îmbunătăţi foarte mult situaţia industriei de apărare. Ce mi-a plăcut foarte mult la Virgil Popescu este deschiderea cu care a discutat şi faptul că e implicat, pentru că  a abordat foarte serios problema industriei de apărare în aşa fel încât să o ducem acolo unde ar trebui să fie.

De asemenea vă pot spune că am purtat un dialog de câteva minute şi cu premierul României, Ludovic Orban care nu a uitat că a fost pe melegurile noastre şi ne-a spus că este de acord să aibă o întâlnire cu sindicatele din industria de apărare şi că va căuta un moment în care să putem face acest lucru. Important este că au receptat mesajul nostru, important este că vom putea sta la masa discuţilor… să continuăm ceea ce ne-am propus pentru industria asta de apărare”, a declarat liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu, preşedintele Alianţei Sindicatelor din Industria de Apărare.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro