Le-a lipsit atenția publică!? Autoritățile țin morțiș să pupe drapelul, într-o zonă închisă pentru reabilitare

Foto: arhiva

Prefectura Dâmbovița a anunțat astăzi că va organiza o ceremonie publică cu ocazia Zilei Drapelului Național. Manifestarea are loc în plină creștere a cazurilor de coronavirus, iar autoritățile spun că șefii administrației vor și săruta drapelul. Evenimentul va avea loc în Piața Tricolorului, închisă pentru lucrări. Chestionat pe această temă, subprefectul Cătălin Chiru spune că ar exista o zonă “deschisă temporar”. Dacă “deschiderea” chiar există, ea nu ar fi putut fi făcută decât de firma căreia primăria Târgoviște i-a predat amplasamentul până la finalizarea lucrării și recepția acesteia.

Au fost transmise  25 de invitații. Dispozitivul militar  a fost comprimat la dou[ grupe,  deci 15 soldați.  Estimăm  prezenta  a încă 20 – 30 de persoane , conducătorii  serviciilor  deconcentrate și,  nu in ultimul rând, reprezentanți ai presei. Considerăm  că  Piața  Tricolorului asigura cu generozitate respectarea masurilor de distanțare socială.  (…)Vă asigur că  au fost  întreprinse  toate demersurile  legale. Șantierul  aflat  în lucru va fi delimitat  de zona deschisă temporar publicului.  Vor fi respectate atât masurile securitate a muncii, cât și cele de distanțare socială. Ziua Drapelului  trebuie  sa fie un moment  al cinstirii  înaintașilor  și al concordiei sociale.” a precizat Chiru.

Manifestarea va fi, ca de obicei, între autorități. Târgoviștenii au participat, în anii trecuți, la această manifestare, doar în măsura în care erau în trecere prin zona Pieței. Cu toate acestea, participanții mizează pe faptul că vor apărea în publicațiile locale cu ocazia “concordiei sociale”. În plus, din cauza pandemiei, unii nu am apucat prea multe “prezentări de onoruri” și probabil le lipsește acest lucru.

 

PROGRAMUL transmis de Prefectura Dâmbovița

11.00–11.15     Realizarea dispozitivului pentru ceremonial în Piaţa Tricolorului;

11.15–11.30     Primirea oficialităţilor

Ø    primirea onorului de către prefectul judeţului

Ø    salutul Drapelului

Ø    ocuparea locurilor stabilite;

11.30 – 11.40  Intonarea Imnului de Stat al României;

11.40 – 12.00  Alocuţiuni:  Prefectul Judeţului Dâmboviţa;  Primarul Municipiului Târgovişte;  Preşedintele Consiliului Judeţean;

12.00 – 12.15  Primirea Drapelului României:

Ø    onorul la Drapel

Ø    deplasarea Drapelului la catarg

Ø    prinderea Drapelului la catarg

Ø    binecuvântarea Drapelului de către Arhiepiscopul şi Mitropolitul Târgoviştei

Ø    sărutul Drapelului de către: Prefect, Primarul Municipiului, Preşedintele Consiliului Judeţean, Comandantul Garnizoanei;

12.15 – 12.20  Înălţarea Drapelului şi intonarea Imnului Naţional al României;

          Ceremonia se va desfășura cu respectarea măsurilor de distanțare socială și a prevederilor Legii 215/2016 privind ceremoniile oficiale.

 

Astăzi, 25.06.2020, ora 18.00, personal nominalizat de către comandantul Garnizoanei Târgoviște va fi prezent în Piața Tricolorului din Municipiul Târgoviște la ceremonia ce se va desfășura pentru coborârea drapelului pe fondul semnalului „stingerea”.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:



Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro