Învăţăturile lui Ion Stan către preşedinţii organizaţiilor judeţene şi a parlamentarilor PSD

Distribuie:

Scrisoare deschisă adresată preşedinţilor organizaţiilor judeţene,

deputaţilor şi senatorilor Partidului Social Democrat

 

Preşedintele PSD Victor Ponta şi Secretarul General al partidului Liviu Dragnea au obţinut de curând, în Biroul Permanent Naţional, o mare victorie reuşind după multe ezitări şi încercări să mă demită din funcţia de preşedinte al Organizaţiei PSD Dâmboviţa pentru „rezultatele slabe la alegerile locale” şi pentru „aşi onora promisiunea făcută unui coleg de partid – Ţuţuianu Adrian” de numire în funcţia de preşedinte al Organizaţiei PSD Dâmboviţa, dacă câştigă funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Administrativ.

Domnul preşedinte Ponta a minţit membrii Biroului Permanent Naţional că ar fi avut o înţelegere cu mine ca, după alegerile locale, să predau funcţia de preşedinte al organizaţiei Dâmboviţa lui Adrian Ţuţuianu.

Nu aveam niciun motiv să fac această înţelegere şi nu aş fi acceptat niciodată un troc cu Victor Ponta.

Nu m-a surprins decizia luată pentru că, de mai multe luni, mi-a fost vânturată pe la nas ameninţarea schimbării din funcţia de preşedinte şi după reţeta folosită de bolşevici, a fost lansată în cercurile intime ale liderilor PSD şi PDL iar mai apoi a fost strecurată presei pe uşa din dos pentru ca presiunea să fie maximă şi să genereze o demisie din funcţia deţinută.

Mă aştept şi la alte măsuri împotriva mea după metoda consacrată de actuala conducere: retragerea sprijinului politic ca parlamentar şi mai apoi excluderea din partid că doar există experienţă în acest sens şi oameni obedienţi dispuşi să execute ordinele pentru a intra în graţiile şi orientările celor care le pot garanta viitorul politic în PSD.

Soarta mea în PSD a fost pecetluită de cei în drept şi nu mă aştept ca instanţele interne ale PSD să reacţioneze în vreun fel şi de aceea nu mă voi obosi să contest măsura aberantă şi nestatutară luată în baza unor minciuni care nu au nimic comun cu situaţia reală din Organizaţia PSD Dâmboviţa unde victoria obţinută de militanţii şi simpatizanţii PSD din judeţ a fost confiscată de candidatul miraculos susţinut de conducerea partidului ca înlocuitor la conducerea Organizaţiei PSD Dâmboviţa şi de coordonatoarea de la centru.

Din respect pentru dumneavoastră, ca vechi prieteni şi ca membrii ai Comitetului Executiv Naţional v-am scris aceste rânduri pentru a vă informa în legătură cu motivele demiterii mele şi cu faptul că statutul PSD a devenit, pentru actuala conducere, o bucată de hârtie uitată pe o etajeră în debaraua din Kiseleff.

Nu situaţia mea reprezintă problema majoră a PSD în acest moment, ci situaţia creată prin condamnarea Preşedintelui Cosiliului Naţional al PSD, domnul Adrian Năstase, şi gestul său de a-şi lua viaţa în condiţiile date.

Partidul  Social Democrat, deşi are în aceste momente o mare şi gravă problemă, care a ieşit la iveală odată cu tentativa de suicid a preşedintelui Consiliului Naţional, liderii marcanţi ai partidului tac, iar miniştrii partidului se ascund în spatele fotoliilor de demnitari pe care le ocupă în Guvernul Ponta.

Procesul în care preşedintele Consiului Naţional al Partidului Social Democrat a  devenit victima strategiilor de luptă împotriva corupţiei ale lui Traian Băsescu şi ale Monicăi Macovei, nu a fost procesul lui Adrian Năstase, ci procesul capaniilor electorale ale partidului din anul 2004.

Adrian Năstase nu a putut accepta o sentintă nedreaptă, o condamnare esenţialmente politică, pe care Traian Băsescu i-a promis-o, chiar din momentul în care tactica sa de fraudare a alegerilor  a fost validată.  A fost validată de protectorii săi externi, la picioarele cărora s-a angajat  să pună ce a mai ramas din România.  Aceiaşi protectori externi ai impostorului Traian Băsescu, i-au cerut şi capul lui Adrian Năstase, ca să poată să raporteze, guvernelor care i-au trimis să le reprezinte la Bucureşti, îndeplinirea obiectivelor de control, în interes propriu, asupra fenomenului corupţiei din România.

Aşadar, problema pe care o are Partidul Social Democrat este una de a opta între asumarea unei atitudini corecte în ceea ce priveşte un proces care a avut ca obiect Campania sa electorală, sau a adopta atitudinea laşă de indiferenţă faţă de acţiunile  unei justiţii care functionează şi judecă după criterii de oportunitate politică, ignorând adevărul, dreptatea şi legea.

În contextul celor prezentate vă adresez rugămintea de a solicita conducerii PSD convocarea de urgenţă a unei reuniuni a Comitetului Executiv Naţional şi a Consiliului Naţional al PSD pentru a analiza situaţia creată şi pentru a exprima o poziţie publică de solidaritate cu Adrian Năstase şi familia acestuia greu încercată.

Tăcerea noastră, a tuturor, ne acoperă de ruşine şi atitudinea laşă în care ne complacem sună a vinovăţie colectivă pentru „aşa zisele ilegalităţi” de care suntem acuzaţi că le-am fi săvârşit în campania pentru alegerile generale şi prezidenţiale din 2004.

Să rupem tăcerea iar dacă există cu adevărat probleme de asumat să ni le asumăm dar să nu lăsăm adversarii politici să ne strivească cu acuzaţii nefondate şi inventate de cei care au pus în aplicare scenariul aşa zisei reforme morale şi justiţiare a PSD.

 

Cu deosebit respect, 

Deputat Ion Stan

 

 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro