Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de weekend, nr. 3702/3703
16-1-2022

INTERVIU: Mihail Volintiru despre efectele locale ale ruperii USL și relația cu Țuțuianu

Reporter: Care vor fi efectele, în plan local, ale ruperii alianței pe care ați avut-o cu PSD? Ce va face PNL Dâmbovița?

Mihail Volintiru: Conform deciziei PNL avem libertatea deplină la nivel de filială județeană să facem alianțe, chiar și cu PSD, acolo unde ajungem la concluzia că ceea ce vrem să facem este pentru binele localității, indiferent dacă este comună, oraș, municipiu sau chiar Consiliul Județean.  În același timp vom avea discuții cu toate partidele care sunt implicate în administrația locală și în funcție de ce vom stabili vom pune în aplicare programe de îmbunătățire a condițiilor de viață a locuitorilor din județ, de îmbunătățire a condițiilor celor ce muncesc și care depins în mod real de bugetul local și județean. Și nu în ultimul rând îmbunătățirea condițiilor  din spitale, unde Adrian Țuțuianu se laudă ca a investit și a tăiat numeroase panglici și unde situația nu e deloc roză. Vom milita pentru îmbunătățirea condițiilor din grădinițe și școli, nu numai la Târgoviște, unde au fost probleme în această iarnă. Probleme pe care consilierii PDS trebuie să și le sume în integralitate. Vom căuta cu forțele pe care le avem noi la Dâmbovița, cu puținii noștri consilieri locali, să îndeplinim scopul  pentru care colegii mei au fost trimiși în consiliile locale și CJD: îmbunătățirea condițiilor de viață ale dâmbovițenilor.

 R. În contextul noilor realități, care va fi relația cu Adrian Țuțuianu?

M. V. : Nu există o relație cu Adrian Țuțuianu, există o relație între PNL Dâmbovița și celelalte partide care funcționează pe scena politică dâmbovițeană. Ceea ce urmează să se întâmple, dată fiind decizia delegație permanente a PNL, în care am hotărât să ieșim de la guvernare, filiala Dâmbovița se aliniază poziției partidului și așa cum s-a anunțat, noi vom ieși, dacă am fost vreodată la guvernare în județul Dâmbovița, vom ieși, rămânând ca PSD, alături de conducerea pe care o are, să-și asume la Dâmbovița lipsa totală de rezultate, de realizări angajate în campaniile electorale din 2012, urmând ca electoratul din județ, pe 25 mai să decidă dacă PSD este ceea ce a promis, face ceea ce  a promis sau a fost ca întotdeauna o gogoașă umflată.

 PSD a fost aliatul PDL, ori de câte ori între ei s-a făcut referire la banul public

R: Adrian Țuțuianu a spus ca ați fost un partener incorect pentru PSD. Cum comentați această afirmație?

Îmi este și rușine de multe ori să comentez declarațiile lui Țuțuianu pentru că este jenant ceea ce spune. Presa, care în cea mai mare măsura îi este aservită, date fiind contractele prin subordonatele CJD pe care le plătește în fiecare lună, presa preia doar ceea ce dorește Adrian Țuțuianu să vadă, să audă sau să citească. Lucrurile sunt simple. Pe vremea USL, bugetul județean aferent lui 2014  a fost votat de consilierii PSD , alături de consilierii PDL. Să nu uităm că cei 4 consilieri PNL s-au abținut din motive foarte bine definite. USL de care vorbește Țuțuianu nu a avut nici un fel de discuții. Ne-a trimis materialele aferente cu 26 de ore înainte de vot. Ce să înțeleg eu, în condițiile în care Iulian Vladu mi-a spus mie că a avut propunerea de buget cu 2 săptămâni înainte, în ideea de a se negocia unele sume pentru primăriile PDL pentru ca partidul să susțină bugetul propus de Țuțuianu? La Târgoviște lucrurile sunt și mai simple. E banal de verificat cum consilierii PSD votează cu mare bucurie împreună cu consilierii PDL. Toate cele votate, chiar și în povestea cu centralele, arată că PSD prin liderul de la Târgoviște, Cristian Stan, împreună cu șeful lui de la județ au negociat pe brânci “bunăstarea” târgoviștenilor. Ceea ce s-a întâmplat în CLM Târgoviște vizavi de centrale este o bătaie de joc și un afront adus banului public, lucru care va fi lămurit de organele statului care sper că vor lua deciziile corecte. PSD a fost aliatul PDL, ori de câte ori între ei s-a făcut referire la banul public. Sunt documente publice, nu trebuie să pun eu la dispoziție niște hârtii.

R: Ați avut înțelegeri cu Florin Popescu în perioada când conducea PDL?

M. V.. Eu am avut discuții și cu Popescu și cu Vladu, cu Georgică Dumitru, chiar și cu Țuțuianu. Ceea ce nu se înțelege este că PNL, cu mine la Dâmbovița, nu va accepta să-și murdărească mâinile cu ceea ce ei au făcut la nivel de bugete locale. Nu vom susține niciodată cheltuirea banului public fără deschidere și informare în acest sens.  Am cerut ca înainte de toate să fie analizată oportunitatea cheltuirii și nu doar cheltuiala de dragul cheltuielii.

Este clar ca Țuțuianu, prin atitudinea față de PDL, nu face decât să încerce să-și maximizeze  șansele la europarlamentare, în condițiile angajamentului către centru de a obține 50 plus 1 din voturile exprimate. Ceea ce se va întâmpla rămâne să vedem. Rămâne să vedem ce ajutor primește de la primarii PDL care au fost la ședința CEX a PSD, după care au fost la ședința de alegeri a PDL, după care au apărut în evidențele Mișcării Populare, câțiva dintre ei trecând și pe la PNL. Acum în funcție de promisiuni, simpatia primarului față de unul și altul, de obligații morale ale primarilor față de unii lideri, vom vedea ce se întâmplă la alegeri. Miza nu este alta  decât rezultatul de la europarlamentare.

 Țuțuianu a făcut presiuni asupra funcționarilor publici care sunt șefi în instituții deconcentrate la Dâmbovița

R. Ce avantaje a avut PNL Dâmbovița ca urmare a guvernării locale?

M.V.: PNL nu a avut absolut nici un avantaj. Este evident din așa zisa guvernare locală, Adrian Țuțuianu a ținut în frâu bugetele și resursele județului.

R. Ce se va întâmpla cu directorii și oamenii în funcții, sprijiniți de PNL Dâmbovița?

 M. V.: De câteva săptămâni bune Țuțuianu a făcut presiuni asupra funcționarilor publici care sunt șefi în instituții deconcentrate la Dâmbovița. De fiecare dată s-a lovit de lipsa de dialog, pe această linie, a acestora, pentru ca oameni și-au asumat statutul de membrii PNL. Eu sper că Țuțuianu va înceta aceste presiuni Dacă până acum nu au am putut să fac nici un fel de remarci publice la adresa purtării sale, începând de astăzi nu mai am nici un motiv în a mai avea rețineri să comentez sau să aduc la cunoștința opiniei publice activitățile și acțiunile lui Țuțuianu. Eu sper să aibă inteligența necesară și să renunțe la a mai face presiuni, pentru că toți cei care îmi sunt colegi, și sunt funcționari publici, sunt oameni cu pregătire, oameni care au dat concurs și pe care atât eu cât și organizația îi vom sprijini în a-și conserva statutul de membrii PNL. Țuțuianu dacă va insista și va face presiune pe oricare dintre  acești colegi încalcă statutul lui  de președinte ales al CJD, care deși este baronașul local cum apare în presă, are atribuții foarte bine definite, care nu-i permit să facă abuzuri de funcție și să creeze presiuni asupra angajaților statului.

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media