INTERVIU: Adrian Țuțuianu despre efectele locale ale ruperii USL și relația cu Volintiru

Reporter: Care credeți că va fi impactul local al ruperii Uniunii Social Liberale?

Adrian Țuțuianu: Noi vom continua să punem în aplicare programul guvernului. La nivelul CJD sperăm să ne înțelegem cu toții și să nu avem motive de dispută nici în CJD, nici în autoritățile publice locale. Este un anumit impact la nivelul mișcărilor politice care se măsoară la nivelul cetățeanului care este votant, dar instituțiile trebuie să funcționeze normal .

R: În contextul noi realități, în condițiile în care nu trebui să mai fiți prieten de fațadă cu Mihail Volintiru, este posibil a relaxare a relațiilor dintre dumneavoastră și liderul PNL?

A.Ț.: Eu încerc să am relații normale cu toată lumea. Pe mine m-a deranjat Volintiru prin anumite acțiuni pe care le-a făcut, prin încercarea continuă de a avea mai mut decât i se cuvine și prin demersurile făcute și la nivel central de a schimba din funcții oameni reprezentând PSD. Dânsul nu are exercițiul lucrului în coaliție. Eu nu am o chestiune personală cu domnul Volintiru nu ne-am certat pe nimic personal, nu avem afaceri în comun, nu am avut afaceri în comun, m-as bucura dacă și domnul Volintiru ar înțelege că nu a venit în Dâmbovița să creeze dispute, ci să rezolve probleme.

R.: La nivelul CJD vor exista probleme?

 A.Ț.: Vă sigur că voi ști să gestionez lucrurile în așa fel încât varianta minimă de rezistență să existe întotdeauna și voi încerca să obțin suportul tuturor. Eu sper că și colegii mei din Partidul Național Liberal să înțeleagă că am obținut împreună Consiliul Județean că împreună am făcut o majoritate, că am aprobat împreună majoritatea proiectelor cu finanțare în 2014 și că punerea în aplicare a programului este obligatorie. Nu cred că ar fi normal ca dânșii să vină acum și să voteze împotriva propunerilor făcute de mine, doar pentru că nu mai sunt la guvernare.

R.: La nivelul Consiliul Județean aveți o înțelegere cu Iulian Vladu, președintele PDL Dâmbovița?

Eu am citit în presă că a existat un protocol de colaborare între PDL, reprezentat de Florin Popescu și PNL, reprezentat de Mihail Volintiru. Am să prezint protocoale între PDL  și  PNL la nivelul unităților administrativ teritoriale și a PSD. Nu le-am dat până acum publicității pentru că nu am vrut să vin eu să pun paie pe foc. Indiferent că mai există sau nu PDL-ul  lui Florin Popescu este important că Mihai Volintiru a fost un partener neloial.

Eu nu am înțelegeri cu lideri politici la nivel personal. Am discutat cu domnul Vladu, l-am invitat și o să-l invit în continuare la discuții care țin de interesul public. Domnul Vladu mi-a sesizat aspecte care țin de nevoile anumitor localități conduse de primari PDL și în măsura în care o să am resurse o să încerc să-i sprijin pe toți.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro