Infractorii nu se mai opresc! Iată noua metodă de păcălire!

Un bărbat, de 36 de ani, este suspectat că a contact telefonic mai multe persoane pe care le anunța că au câștigat un premiu, iar pentru a intra în posesia lui trebuie să plătească, sub formă de comision, diferite sume de bani. Complice era un tânăr de 22 de ani, suspectat că mergea la locuințele victimelor pentru a ridica banii.

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Moreni, au documentat activitatea infracțională a doi bărbați, de 22, respectiv 36 de ani, suspectați de înșelăciune prin metoda „premiul”.

Cei doi sunt suspectați că, în luna august a.c., ar fi contactat telefonic mai multe persoane (pe telefonul fix) cărora le aduceau la cunoştinţă că au câştigat un premiu, în valoare de 50.000 de lei, iar pentru a intra în posesia lui trebuie să achite un comision unui reprezentant care urma să se deplaseze la domiciliile lor.

Ulterior achitării comisionului, părţile vătămate primeau de la acel reprezentant o chitanţă cu  sigla şi ştampila unităţii de telefonie.

Pentru a nu deveni vicime ale infracțiunilor de înşelăciune, poliţia dâmboviţeană vă recomandă:

Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător! Este posibil ca acestea să vă urmarească, să încerce să se împrieteneasca cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini;

Nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.), decât după ce aţi verificat actul de identitate şi legitimaţia de serviciu şi vă creează convingerea că au calitatea invocată! Nu le furnizaţi acestora informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini!

Nu daţi curs cererilor formulate de a vira sume de bani sau de a încărca cartele telefonice, pentru că riscaţi să vă creaţi un prejudiciu bănesc! Nu luaţi în considerare eventualele mesaje în care sunteţi desemnat câştigător, fără temei, al vreunui sondaj, mai ales dacă nu aţi participat la un astfel de concurs!

Nu trimiteţi date personale sau copii după cartea de identitate, cărţi DE credit/debit prin e-mail/fax!

Nu furnizaţi date confidenţiale prin telefon, dacă apelul provine de la un număr ascuns sau un număr de mobil pe care nu-l cunoaşteţi!

Distribuie:
corneliu radupopa USRPLUS

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro