Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3655
29-11-2021

Înapoi la restricții! Ce măsuri se vor aplica în doar câteva zile

Romănia depășește record după record la capitolul infectări și decese din cauza Covid-19. Aproape 1 800 de oameni sunt internați în secțiile ATI, iar românii nu par să înțeleagă situația gravă în care ne aflăm.

În acest context, președintele Klaus Iohannis a convocat o ședință cu membrii CNSU, membrii instituțiilor din sănătate și Premierul interimar, Florin Cîțu. În urma întâlnirii, președintele a declarat că, începând de luni, 25 octombrie 2021, vor fi implementate noi măsuri sanitare, mai stricte. Acestea se vor aplica, în special, pentru persoanele nevaccinate.

„Am discutat despre vaccinare, școli și restricții. Vreau să fiu clar din capul locului: dacă vrem să se oprească pandemia, singura soluţie este vaccinarea. Este regretabil, dar trebuie să instituim restricţii care intră în vigoare de luni. Guvernul va hotărî concret ce restricţii intră în vigoare, după ce experţii în materie vor stabili aceste norme şi le vor transpune juridic.”

Printre măsurile aduse în discuție de președinte se numără și obligativitatea purtării măștii, indiferent de incidență, pe întregul teritoriu al României. Pe de altă parte, Klaus Iohannis a precizat că circulația va fi restricționată pe parcursul nopții, exceptând persoanele vaccinate și cele cu adeverință de la locul de muncă. În timpul zilei, vor exista restricții majore pentru persoanele care nu sunt vaccinate.

„Începând cu luni, masca va devein obligatorie peste tot, şi în interior şi în exterior, şi în târguri şi la cinema, şi dacă vă plimbaţi pe stradă, este obligatoriu să aveţi mască. Va fi restricționată circulația noaptea, excepție făcând ce vaccinați și cei care, cu legitimație de serviciu, au o treabă legitimă de rezolvat. În timpul zilei, la majoritatea activităților, accesul va fi permis numai cu certificatul verde, iar cei nevaccinați, din păcate, vor avea o sumedenie de restricții. „

 

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media