În timp ce  juriştii și judecătorii au rămas acasă, ospătarii au ajuns experţi electorali la alegerile prezidenţiale

Problema a fost ridicată de prefectul judeţului Dâmboviţa, jr. Antonel Jîjîie, la videoconferinţa de joi cu prefecţii din toată ţara.

S-a intrat „în linie dreaptă” pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale programate să aibă loc  duminică, 10 noiembrie 2019! Acesta este şi motivul pentru care joi, 7 noiembrie 2019, la  Ministerul Afacerilor Interne,  a fost organizată deja „tradiţionala” videoconferinţă cu prefecţii de judeţ. Şedinţa în sistem videoconferinţă a fost condusă de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, care, prin intermediul reprezentanţilor Guvernului în teritoriu, a luat pulsul problemelor din  fiecare judeţ, care se pare că nu sunt deloc puţine… O problemă, „legată de desemnarea experţilor electorali”,  a fost ridicată şi de prefectul judeţului Dâmboviţa, jr. Antonel Jîjîie. Acesta şi-a arătat nemulţumirea vizavi de pregătirea profesională a experţilor electorali din judeţul Dâmboviţa.

 ,,Aş vrea să fac o propunere pe care o tot fac de 10 ani şi nu s-a realizat. Desemnarea experiţilor electorali are în vedere doar domiciliul şi în ultimul rând pregătirea profesională, adică ştiinţa de carte. De aceea avem aşa multe probleme la preluarea materialelor, dat fiind că în noaptea aceea constatăm că majoritatea proceselor verbale sunt greşite  şi pierdem vremea cu statistica, cu Biroul Elelctoral şi cu ceilalţi angajaţi ai primăriei. Haideţi să lucrăm puţin la pregătirea experţilor electorali pentru că îi stabilizăm pe secţii cu eforturi foarte mari, cheltuim banul public, dăm zeci-sute de telefoane, facem zece trageri la sorţi… Nu se poate. Urmează iar un an electoral şi nu putem intra în situaţia asta… în noul an electoral. Asta se întâmplă. În timp ce avocaţi, jurişti, judecători au rămas acasă, am trimis experţi electorali care sunt inclusiv ospătari de pe nave de croazieră’’ , a semnalat prefectul judeţului Dâmboviţa, jr.  Antonel Jîjîie.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro