În ruină din anii 2000, “Casa Dâmbovițeană” a fost vândută și va fi restaurată!

Superbul local cunoscut târgoviștenilor drept, fostul restaurant “Casa Dâmboviţeană”, imobil aflat pe lista monumentelor istorice din municipiul Târgovşte, primește o șansă nesperată. Clădirea a fost cumpărată de un medic dentist, care a  obținut primele avize pentru refacerea acoperișului și  gardului imobilului. Clădirea, care va deveni clinică stomatologică, a fost vândută de R.M.R.T. MAG Târgovişte. Gura târgului vorbește de o tranzacție  de 300.000  de euro. Doar că sumele necesare restaurării sunt uriașe, fiind vorba de o clădire monument istoric, foarte degradată.

Casa Nicolae Brătescu, viitoarea “Casa Dâmboviţeană” este ridicată pe structura unor beciuri din secolul al XVIII-lea, de către bunicul lui Alexandru Brătescu Voineşti, paharnic la Curtea Domnească. În 1947, casa a intrat în proprietatea statului prin naţionalizare. A găzduit, între zidurile pline de istorie şi fast, sediul Comitetului judeţean de partid, iar apoi unul dintre cele mai apreciate restaurante ale Târgoviştei – Restaurant “Casa Dâmboviţeană”.

În 2007 un incendiu devastator a distrus ceea mai rămăsese întreg după oamenii străzii care-şi făceau veacul acolo. S-a speculat în presa vremii că focul a fost pus intenţional pentru a scădea valoarea imobilului. Distrugerile cauzate de foc şi de nepăsare au făcut ca imobilul să fie astăzi de nerecunoscut. Sngurele care s-au păstrat intacte sunt coșurile de fum, unice la nivelul orașului.

Casa a făcut și obiectul unui proces ce s-a întins pe 5 ani de zile, între liberalul Radu Câmpeanu şi R.M.R.T. MAG Târgovişte, firma rezultată în urma divizării Romarta. Radu Câmpeanu a revendicat clădirea ca moştenitor al al lui Mihalache Câmpeanu. Deşi, Judecătoria şi Tribunalul Târgovişte i-au dat câştig de cauză, Câmpeanu a pierdut fostul restaurant la Curtea de Apel Ploieşti, cu trei ani înainte de moartea sa.


Valeriana heidelbergcement
Iohanis
Paleologu
Paleologu

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

: 2 ganduri despre “În ruină din anii 2000, “Casa Dâmbovițeană” a fost vândută și va fi restaurată!

 • 5 decembrie 2018 at 19:33
  Permalink

  Trebuia sa sacada pretul.La fel cu “Brotacei”si cu popasul ‘Priseaca”.La “Priseaca” mai este si problema ca ia vadul comercial altcuiva.

  Reply
 • 4 decembrie 2018 at 23:09
  Permalink

  Intersant! Monumentele Targovistei sunt incendiate stiintific de niste piromani ..ai strazii! Macar aia care au incendiat Arsenalul lui Cuza erau “foarte bine crescuti” daca au reusit sa puna focul la inaltimea de 7 m pentru a aprinde grinzile alea de stejar. Slava domnului ca s-a dezincriminat “incendierea… monumentelor istorice” ca nu mai aveam unde sa-i cazam pe infractorii astia ai ” strazii”.. pe care oricum nu-i afla nimeni ca nu au un domiciliu stabil! Vai de capul militiei noastre!

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro