Poarta Vânătorilor va fi restaurată cu bani de la Ministerul Culturii

Poarta Vânătorilor din Târgovişte, vestigiu medieval din secolul XVII, aflat într-o stare  avansată de degradare, ar putea fi restaurat cu fonduri de la Ministerul Culturii. Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan a făcut anunțul pe pagina sa de facebook. Conform acestuia, obiectul “a fost inclus în Programul Național de Restaurare Etapa II-Urgențe și Priorități- 2018, program aprobat de către Mnisterul Culturii și Identității Naționale la data de 22.11.2018, urmând a fi demarate procedurile de achiziție publică.

Poarta, una din cele cinci intrări în Vechea Cetate a Ţării Româneşti, pe lângă Poarta Buzăului, a Bucureștiului, a Argeșului și a Câmpulungului, este proptită de ani de zile cu o structură de fier, cu lemn. Fără aceasta s-ar fi prăbuşit cu ani în urmă. Lemnul însă a cedat în anumite locuri. Poarta Vânătorilor se află la intrare pe Aleea Coconilor. Strada duce, astăzi, la stadion şi la cartierul construit în zonă. Din cele 5 porţi medievale târgoviștene, mai există astăzi doar Poarta Bucureştiului şi Poarta Vănătorilor.

Poarta Vânătorilor apare în Repertoriul Arheologic Naţional, ca fortificaţie din secolul XVII, fiind un monument de clasa A.

 

Centru Medical Valeriana Revelion Rodiv Gaesti


Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:


Gurmand + Raiman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politica de confidentialitate (click pe acest link)


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Statistici Google Analytics
Statistici Trafic.ro