Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de miercuri, nr. 3706
19-1-2022
Gazeta Dambovitei

În misiune! Ei pedepsesc neregulile pe care tu le semnalezi!

Pentru buna desfăşurare a alegerilor locale, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa a luat măsuri de suplimentare a forţelor de ordine, atât pentru asigurarea pazei la secţiile de votare cât şi pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice. 850 de angajati ai Ministerului Adminsitratiei si Internelor sunt în misiune, pe timpul scrutinului alegerilor locale. Dintre aceştia, 410 sunt poliţişti, 270 sunt jandarmi, 151 lucrători ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, 22  de la alte structuri.  Poliţia le recomandă dâmboviţenilor să respecte legea şi să anunţe la numărul unic de urgenţă 112, orice faptă care încalcă legea electorală.

 Sunt considerate infracţiuni:

– Violarea prin orice mijloace a secretului votului de către membrii biroului electoral al secţiei de votare ori de către alte persoane constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani

– Promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, precum şi în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat, precum şi primirea acestora de către alegători constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. Aceeaşi pedeapsă se aplică şi persoanei care votează fără a avea drept de vot ori alegătorului care votează de mai multe ori în ziua alegerilor.

– Tipărirea şi utilizarea de buletine de vot false, introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine faţă de cele votate de alegători, falsificarea prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale, precum şi utilizarea unui act de identitate nul sau fals, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 2 ani la 7 ani.

– Înscrierea cu ştiinţă în copia de pe lista electorală permanentă sau în copia de pe lista electorală complementară a unor persoane care nu sunt înscrise în lista electorală permanentă sau în lista electorală complementară – infracţiunea se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani;

– Împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales – se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi.

 – Deschiderea urnelor înainte de ora stabilită pentru închiderea votării, precum şi utilizarea urnei speciale în alte condiţii decât cele prevăzute de lege, se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 3 ani

– Votarea de către o persoană care nu are drept de vot, precum şi votarea de mai multe ori în ziua alegerilor se pedepsesc cu închisoare dela 6 luni la 5 ani.

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media