În memoriam Mircea Albulescu! Ce spunea maestrul despre Târgovişte

Albulescu este cel mai mare nume al scenei româneşti care şi-a legat numele de Târgovişte, oraş pe care a mărturisit în repetate rânduri că îl admiră, a părăsit astăzi, pentru totdeauna, scena şi pe cei dragi. La  81 de ani, inima sa s-a oprit. Albulescu a iubit Târgoviştea şi şi-a legat numel de o Şcoală de teatru pentru copii, înfiinţată în vechea capitală a Târii Româneşti în 2013.

„Dacă lipeşti palma de orice clădire din Târgovişte dai mâna cu istoria României. Dacă priveşti în ochi orice om din Târgovişte, vezi viitorul României!” spunea Albulescu în vechea cetate de scaun.

Mircea Albulescu a acceptat să dea voce uneia dintre audiobook-urile create de Lupaşc, dar a jucat şi în reconstituirea istorică a “Atacului de Noapte” de pe ruinele Cetăţii de Scaun a Târgoviştei, apoi în teatrul radiofonic „Viaţa şi după viaţa lui Vlad Vodă Ţepes”, cât şi în documentarul „Dâmboviţa, jumătate de mileniu”, toate proiecte ale scriitorului târgoviştean.

„Vă recomand cu dragoste să citiţi sau să rugaţi părinţii, surorile sau fraţii să vă citească, pentru că aici, dragii mei copii, este istoria dumneavoastră. Trebuie neapărat să ştiţi de unde veniţi, ca să înţelegeţi unde trebuie să ajungeţi”, a fost dintre mesajele mesajul marelui actor român.

Mircea Albulescu a fost unul dintre cei mai mari actori români, profesor universitar (doctor în arte), publicist, poet, prozator, membru al Uniunii Scriitorilor din România (USR). Din anul 2011 are o stea care îi poartă numele pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului din Capitală, alături de alte personalităţi ale vieţii artistice româneşti.

“Lacrimez! Marele actor Mircea Albulescu, iubitorul de Targoviste, a facut ultimul pas spre gabinemurire. Am sa-i ascult in continuare vocea magnifica, cu regretul ca multe ganduri au ramas nespuse. Maestre, a fost o onoare sa va cunosc! Dumnezeu sa te aiba in paza!” a transmis astăzi pe pagina sa de facebook, fondatorul Gazetei Dâmboviţei, Gabriel Cristache.

lupasc“Cand o fi sa mor, să nu fii prost şi să plângi! La cât am ras noi doi, să nu te îneci ca tiganul la mal!”  Dumnezeu să vă odihnească! a scris pe pagina sa de facebook, scriitorul târgoviştean Vasile Lupaşc, un prieten şi admirator al maestrului.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro