Fundaţia Mişcarea Populară Dâmboviţa va realiza o Carte albă a perspectivelor de dezvoltare a judeţului

Fundaţia Mişcarea Populară Dâmboviţa anunţă că va organiza o serie de dezbateri, la finalul cărora va realiza o carte albă a perspectivelor de dezvoltare a judeţului. Într-o conferinţă de presă, preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară Dâmboviţa, Iulian Brezeanu, a declarat că dezbaterile, pe teme de interes cetăţenesc, vor fi organizate până în primăvara anului următor. ‘Toamna aceasta avem în vedere să organizăm nişte dezbateri pe teme de interes cetăţenesc, dezbateri la care să invităm şi reprezentanţi de la toate partidele politice vizibile, de importanţă din Târgovişte, să invităm experţi pe domeniile respective. Dezbaterile vor urmări identificarea unei anumite problematici particulare a zonei noastre, a judeţului Dâmboviţa pe domenii pe care vom organiza dezbateri şi, de asemenea, identificarea unor posibile soluţii. După terminarea acestui ciclu de dezbateri, noi am zis că vor fi circa 12 dezbateri, desfăşurându-se până în aprilie anul viitor, avem dorinţa de a realiza o carte albă, i-am zis noi carte albă a perspectivelor de dezvoltare a judeţului Dâmboviţa”, a precizat Iulian Brezeanu.

Acesta a spus că prima dezbatere va viza situaţia economico-socială a judeţului Dâmboviţa şi perspective de dezvoltare, iar a doua se referă la educaţie. Fundaţia Mişcarea Populară Dâmboviţa va demara şi nişte activităţi de informare a locuitorilor judeţului, pe diferite domenii. Prima astfel de acţiune va viza instituţiile europene. ‘Până la sfârşitul anului vom demara nişte activităţi, am zis noi, de informare cetăţenească. Sunt domenii despre care oamenii ştiu foarte puţin. Dau, aşa, un exemplu, instituţiile europene(…). Fundaţia încearcă de asemenea să dezvolte activităţi de voluntariat în domenii diverse, în discuţiile pe care le-am avut până acum am identificat două, trei domenii, de exemplu voluntariat în sprijinul îmbătrânirii active, numărul pensionarilor creşte şi aceştia nu au ce face, nu au cu ce să îşi ocupe timpul, aici putem dezvolta activităţi de voluntariat în care să angrenăm pensionarii. De asemenea, ne-am gândit, tot pe bază de voluntariat, să sprijinim nişte activităţi de after school”, a precizat preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară Dâmboviţa, Iulian Brezeanu.

Conform acestuia, fundaţia are, în Dâmboviţa, peste 130 de membri înscrişi on line. Brezeanu spune că Fundaţia Mişcarea Populară a deschis un sediu, în Târgovişte, în zona 2 Brazi, iar acum este posibil ca numărul membrilor să crească. ”Se menţine modalitatea aceasta de înscriere on line, dar acum că avem sediu probabil se vor înscrie mai mulţi. În varianta înscrierii on line trebuie să ai internet, e-mail şi, în ciuda faptului că spunem că trăim în societate informaţională, dacă facem o anchetă pe stradă, din 10 trecători unul are această posibilitate de a folosi internetul”, a mai spus liderul Fundaţiei Mişcarea Populară Dâmboviţa, Iulian Brezeanu.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro