(FOTO)Femeia, sărbătorită aşa cum se cuvine de 8 Martie, la Răcari

 

Ziua Internaţională a Femeii, la început denumită Ziua Internaţională a Femeilor Muncitoare, este marcată în data de 8 Martie, în fiecare an. Este o zi cu importanţă globală care celebrează drepturile obţinute de femei  în plan economic, politic şi social.

La început deci, Ziua Femeii era un evniment politic, dar cu timpul şi-a pierdut din semnificaţiile reale, devenind simplu, o ocazie pentru bărbaţi de a-şi exprima iubirea faţă de femeile din jurul lor, într-un mod asemănător zilei de Valentine’s Day. La noi, sărbătoarea de 8 Martie se împleteşte cu tradiţia locală a Mărţişorului, fiind considerată de către mulţi şi Ziua Mamei, aceasta fiind o reminiscenţă a ideologiei comuniste.

Dar 8 Martie este mai mult decât atât! 8 Martie înseamnă în primul rând o celebrare a realizărilor femeilor şi în acelaşi timp o reafirmare a dorinţei de luptă pentru drepturi şi egalitate!

“Este o zi când femeile sunt recunoscute pentru realizările lor, neţinând cont de diviziuni naţionale, etnice, lingvistice, culturale, economice sau politice. Este o ocazie  când trebuie să ne amintim eforturile şi realizările din trecut şi, cel mai important, să privim în perspectiva la potenţialul neexploatat al femeilor şi la oportunităţile ce le astepata pe femeile viitoarelor generaţii”. (UN Womenwatch – organism ONU).

Baba de astăzi a fost generoasă cu doamnele şi domnişoarele care au tranzitat oraşul Răcari.

Primăria oraşului Răcari, împreună cu Poliţia oraşului Răcari au împărţit flori şoferiţelor aflate în tranzit prin localitate, în ciuda vremii care nu se asortează cu această zi de 8 martie.

Încă de la prima oră a dimineţii, poliţiştii au luat cu “asalt” drumul naţional care trece prin localitatea noastră şi, înarmaţi cu buchete de flori, au aşteptat sosirea femeilor pe care le-au felicitat, le-au urat un drum fără evenimente şi multă sănătate, astăzi, de ziua lor, când toţi bărbaţii îşi arată iubirea faţă de soţiile, surorile şi mamele lor.

La mulţi ani tuturor doamnelor şi domnişoarelor din lume!

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro