FOTO – Asta au băut oamenii din Aninoasa! Canalizarea localității nu ducea nicăieri

Drama oamenilor din Aninoasa, îmbolnăviți de apa cu dejecții, scoate la iveală amănunte șocante despre modul în care Compania de Apă gestionează sisteme de apă și canalizare, unele empirice, care pot pune oricând sănătatea oamenilor în pericol prin accidente tehnice de genul celei din proximitatea Târgoviștei.

aninoasa dejectii (2) aninoasa dejectii (9)

FOTO – pe 28 martie canalizarea de la Aninoasa era plină, stând să dea pe afară

La izbucnirea scandalului, directorul demisionar Dorin Staicu vorbea despre cum a descoperit el problema sub podul Aninoasa. Încă o minciună pentru a-și scăpa scaunul!

Gazeta Dâmboviței s-a deplasat pe 28 martie, la Aninoasa la invitația directorului general adjunct al Companiei, Ioan Țuțuianu, pentru a vedea situația din teren. Adevărul este că reprezentanții Companiei știau de problema canalizării din zona podului. Realitatea este că sistemul de canalizare al Aninoasei nu duce nicăieri, nefiind legat de Stația de Epurare Târgoviște. Practic atunci când se umple sistemul de țevi și cămine al așa zisei canalizări, Compania vidanjează de două ori pe săptămână sistemul și golește conținutul, chiar sub pod, acolo unde se lăuda Staicu că ar fi găsit el problema. În fapt, vidanjorii și conducerea Companiei, știau că rețeau de apa și cea de canalizare se intersectează fiind vorba și de rețele de canalizare independente ale firmelor din zonă, unele fiind deversate direct în râu!

Ioan Țuțuianu a fost desemnat acum să conducă ancheta tehnică și să rezolve problema. Pe 28 martie, muncitorii lucrau pe proiectul POS I mediu pentru racordarea canalizării de la, Aninoasa la canalizarea orașului, care duce mizeria la stația de epurare. Până luni racordul va fi gata. Ţuţuianu a precizat pentru Gazeta Dâmboviţei că reprezentanţii Companiei s-au exprimat greşit, el conducând o anchetă în teren pentru găsirea problemei, de găsirea vinovaţilor ocupându-se comisia lui Cimpoacă, directorul interimar şi director tehnic, cel care avea atribuţiuni pe linie de calitate.

Între timp însă Compania de Apă a pierdut autorizația sanitară pentru furnizarea apei la Aninoasa, după ce din cele 10 probe luate de DSP pe 26 martie, 2 era încă infestate, semn că problema persistă, iar „vinovatul” „găsit” de Staicu are „complici”.

Soluţia Companiei este la cest moment o nouă reţea care aeriană de alimentare cu apă, care să fie prinsă de podul de la Aninoasa şi să evite zonă plină de rahat. Conform lui Ioan Ţuţuianu, investiţia ar costa aproximativ 3 miliarde, şi necesită lucrări specifice de consolidare şi pentru pod. Banii ar urma să vină din fondurile Companiei de Apă. Racordarea canalizării la staţia de epurare şi refacerea sistemului de alimentare ar rezolva odată pentru totdeauna o situaţie gravă şi cunoscută la nivelul Companiei de Apă. A fost nevoie însă ca sute de oameni să ajungă la spital ca să soluţiile să fie puse în practică.

Gazeta Dâmboviței cere instituțiilor statului o anchetă serioasă, care să-i găsească pe toți vinovații, pentru că ceea ce se întâmplă în acest moment pare doar o mușamalizare.

aninoasa dejectii (1) aninoasa dejectii (3) aninoasa dejectii (4) aninoasa dejectii (5) aninoasa dejectii (7)

: 12 ganduri despre “FOTO – Asta au băut oamenii din Aninoasa! Canalizarea localității nu ducea nicăieri

 • 31 martie 2014 at 21:41
  Permalink

  Sunt nevoit sa intervin si in aceasta seara cu un comentariu,deoarece constat ca desi situatia este EXTREM DE GRAVA, mai sunt cite unii care incearca sa gaseasca scuze vinovatilor.(ganea,stefanescu lucian).Domnilor a venit timpul sa nu mai dam dovada de toleranta.Cind este vorba de sanatatea si viata oamenilor nu exista toleranta.Organele statului sa-si faca datoria pina la capat si sa ia cele mai drastice masuri impotriva TUTUROR VINOVATILOR.Il includ aici si pe primarul comunei .care nu se face probabil vinovat de catastrofa produsa ,dar care este total vinovat pentru faptul ca nu a informat in timp util si operativ locuitorii comunei despre ceea ce s-a intimplat.L-am ales sa sa ne reprezinte,l-am ales sa ne protejeze ,l-am ales sa ne apere interesele nu sa ne ascunda gravitatea faptelor ce se produc in comuna noastra si care ne afecteaza sanatatea si viata.
  Solicit inca odata ca domnul primar Constantin Maricescu sa aiba demnitatea de a-si anunta de indata DEMISIA DE ONOARE.

  Reply
 • 30 martie 2014 at 23:03
  Permalink

  Este o mare mizerie in tara asta plina de hoti,este coruptie,nu este justitie,nu se respecta legile statului,numai sunt respectate valorile,se fura banul public,cum sa mai faca cineva ceva cand partidele politice au nevoie de bani pentru camarila lor?? Trebuie sa ne resemnam,ne ingropam cu totii in rahat,ce sa mai vorbim de o gura de apa infestata??? Vorbiti despre justitie?? Vorbiti despre angajati RAGC sau ai Primariei?? Pai ,mai vrea cineva sa faca treaba sau doar sa-si umple propriile buzunare??
  Trebuie sa ne facem singuri dreptate sau sa plecam din tara,sa-i lasam sa se fure si sa se infesteze intre ei,de fapt,chiar asa o sa ajunga,niste gunoaie care se cearta pe gunoaie…pana ce gunoaiele o sa-i astupe de tot!

  Reply
 • 30 martie 2014 at 21:23
  Permalink

  Cu fondurile europene de milioane de euro care trebuiau sa se duca in refacerea tevilor? ia sa va interesati si de asta voi cei de la presa, lasati dracu scandalurile mondene si faceti lumina. Cum e cu banii care trebuiau sa refaca tevile? Cine i-a luat?

  Reply
 • 30 martie 2014 at 18:16
  Permalink

  ba bazgule dute si mai linge farfuriile pe la patidul tau, esti parelel cu ce s-a intampalt acolo la aninoasa

  Reply
 • 30 martie 2014 at 14:33
  Permalink

  Sute de oameni in spitale si la Rahova inca nu este nimeni ?Sau conform obiceiului romanesc de vina sunt cei din spitale ?

  Reply
 • 29 martie 2014 at 22:25
  Permalink

  domnule”ca inginer in domeniu si consilier local”.de ce nu te-ai sesizat dumneata”asa ca opinia publica”?ce viteaz esti consilierule local executiv.mai si vorbesti.vezi-ti de ingineria ta in domeniu.rade lumea de tine.

  Reply
 • 29 martie 2014 at 21:07
  Permalink

  Ca cetatean al comunei Aninoasa, ii intreb pe cei care au raspuns de PIF-ul la reteaua de canalizare a comunei, cum au verificat calitatea lucararilor, concordanta cu prevederile proiectantului, calitatea materialelor si echipamentelor puse in lucarare. Cine si cand a efectuat probele tehnologice, care au fost rezultatele verificarii functionarii retelei de canalizare si in ce documente au fost inregistrate. De ce s-au montat alte tipuri de camine de vizitare sau statiilor de repompare. De ce nu s-a verificat respectarea conditiilor de mediu, privind etanseitatea tuturor caminelor si statiilor de repompare. Numai pe strada Cimitirului la statia de repompare de la Glavan a iesit mizeria pe strada de vreo doua ori. Cum s-au decontat lucrarile initiale, si care au fost costurile suplimentare platite de Primaria Aninoasa [entru readucerea la un stadiul acceptabil, astfel incat instalatiile sa fie preluate de catre Compania de Apa Targoviste.
  Ni se spune acum, ca si in anul 2012 a mai fost o situatia ca aceasta, cui a spusd dl. Primar acest lucru pana acum. Nu stiam de ce acum doi ani am avut mari probleme cu ….insa am crezut ca mi se trage ded la laptele de vaca. Poate ca da, ca si vaca a baut apa tot din aceiasi retea cu mine.
  Ar trebui ca Parchetul sa se autosesiseza inclusiv APDRP Sud Muntenia, iar domnul Primar sa vina in Consiliul Local si sa ne prezinte care au fost costurile finale ale retelei de apa, cat a platit fimei SC PAULUS SRL Ploiesti si care au fost corectiile si imputarile APDRP pe parcursul lucrarilor. In ceea ce priveste calitatea lucrarilor la retelele de canalizare din comuna Aninoasa, nu ma surprinde nimic, nu ma mir ca abia acum unii din Compania de Apa au constata ca retelele de canalizare din Aninoasa nu erau racordate nicaieri. Cineva ar trebui totusi sa plateasca. Eu personal nu m-am putut racorda la canalizare deoarece colectorul de pe str. Cimitirului, nu functioneaza.
  Ca inginer in domeniu, si consilier local executivul Primariei Aninoasa nu mi-a cerut niciodata parerea sau macar putea sa ma solicite in Comisi de Receptie, poate vedeam la timp aceste deficiente si nu se ajungea pana la imbolnavirea populatiei.
  Nu este tarziu nici acum. Cu stima si respect pentru toti cei care nu au stiut.

  Reply
  • 29 martie 2014 at 23:04
   Permalink

   Domnule Bizgu Danut, poate ca dumneavoastra sunteti o persoana care stati in ” coasta domnului primar”… de ce va mirati ca nu v-a cerut nimeni parerea ca si specialist, inginer in domeniu fiind nu ati fost solicitat sa va spuneti parerea… Totul este posibil in acea primarie… Cate lucruri necurate se intampla acolo…pacat,pacat . Credeti ca daca se vor sesiza organele competente totusi se vor lua masuri??? “domnul primar” sa dea socoteala in legatura cu costurile lucrarilor!!! Hai sa fim seriosi cine suntem noi in fata “domnului primar”???
   (Da stiu nu am gresit , nu am folosit majuscule acolo unde ar fi trebuit pt ca am considerat ca acea persoana nu merita.

 • 29 martie 2014 at 11:23
  Permalink

  De accesarea unor fonduri europene nu a auzit Staicu ? Daca auzea acum nu se ducea la dupa zabrele ! Cineva trebuie sa plateasca.Dar sa plateasca si cei care i-au tinut si acceptat in functii . Daca va aduceti aminte cat mintea Staicu in perioada cand mai mult obliga sa se cumpere apometre de la magazinul care se afla vis-a-vis de Catedrala Eroilor ai fi zis ca Mesia era vai de mama lui la capitolul minuni …..” Nu vor mai exista pierderi!” Si pe factura a aparut ” apa meteo” . Una spui alta platesti.In multe cazuri plateai sa vina sa ti citeasca doar apometrul principal din subsol, in loc Compania sa fie responsabila si sa-si trimeata oamenii cu tot cu iphone in subsoluri sa faca poze cu blitz si sa le indosarieze…..

  Reply
 • 29 martie 2014 at 10:38
  Permalink

  Ia spuneti despre apa potabila din Targoviste ce stiti ?

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro