Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3662
6-12-2021

Florin Popescu: “Guvernul USL pune piciorul pe grumazul țărănimii”

Târgoviște, 25 ianuarie 2013 – În plină criză economică, Guvernul USL mai bate un cui la coşciugul agriculturii românești! Impozitul pe venit, aplicat micilor fermieri pe baza unor norme de venit (!) stabilite din pix, de la București, va conduce la distrugerea fragilei clase de mijloc din agricultura românească.

OG 8/23.01.2013, adoptată de Guvernul USL cu maximum de discreție, va conduce la falimentarea a sute de mii de mici fermieri din toată țara, oameni care abia de reușesc să asigure pâinea cea de toate zilele pentru ei și familiile lor. Oameni harnici, care muncesc din greu pământul, vor fi pur și simplu aduși în pragul falimentului. Exemplele extrase din actul normativ asumat de executiv sunt elocvente. Pomicultorii vor plăti bir la stat aproximativ 500 de lei pentru fiecare hectar. La fel, cultivatorii de cartofi vor fi obligați să bage în buzunarele statului aproape 6 (șase) sute de lei pentru fiecare hectar de teren cultivat. Cum producătorii abia reușeau toamna trecută să vândă cartofii cu 30-35 de bani kilogramul, un calcul simplu indică proporțiile jafului la care statul se dedă împotriva țăranilor: pentru fiecar hectar, cultivatorii vor fi obligați să plătească echivalentul a aproape 2 (două) tone de cartofi! Micii crescători de animale, care au în bătătură 3 vaci, vor plăti impozit 217 lei pe an. Nici legumicultorii nu scapă lăcomiei guvernului. Ei vor fi obligați să plătească aproape 1300 de lei pentru fiecare hectar cultivat în câmp și peste 6400 de lei (aproape 1500 de euro!) pe hectar, în cazul legumelor cultivate în spații protejate – sere, solarii etc.

Comportându-se asemenea unui tâlhar de drumul mare, Guvernul pune în pericol firava clasă mijlocie din agricultură. Incapabil să gestioneze situația economică a țării, agravată tocmai din pricina guvernării iresponsabile din ultimele 9 luni, executivul jupoaie prin biruri aberante țăranii harnici, care muncesc din greu pentru a-și asigura un trai decent. În același timp, din considerente electorale, puterea USL cheltuie sume colosale cu ajutoare sociale dirijate spre cei cărora nu le place munca.

În calitatea mea de deputat de Târgoviște, nu pot să nu atrag atenția asupra efectelor dezastruoase pe care O.G. 8/2013 le are asupra zecilor de mii de mici fermieri dâmbovițeni din zone agricole recunoscute: Valea Dâmboviței, Târgoviște-Băleni, Slobozia Moară, Lungulețu etc. Totodată, nu pot să nu remarc discrepanța între promisiunile făcute de actualii guvernanți în perioada de dinaintea alegerilor și măsurile aberante pe care, după câștigarea alegerilor, USL le abate peste capetele românilor.

În aceași timp, nu trebuie să scăpăm din vedere  scumpirile alimentelor de bază, provocate de sporirea birurilor pe care trebuie să le plătească micii fermieri, cei care constituie coloana vertebrală a agriculturii românești.

 Având în vedere efectele nocive pe care actul normativ emis de Guvern le are asupra vieții a sute de mii, chiar milioane de români, solicit puterii USL să reevalueze situația și să abroge de urgență O.G. 8 din 23.01.2013.

 

Dep. Florin Popescu

Vicepreședinte PDL

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media